Boy George az életrajzi filmmánia következő áldozata

  • Szabó Ádám
  • 2019. június 1.

Mikrofilm

De ki lesz a főszereplő?

Azok után, hogy a Bohém rapszódiát hibái ellenére is imádta a szakma (5 Oscar-jelölés, ebből 4 díj) és a közönség (903 millió dolláros nemzetközi bevétel) is, és az Elton John életéről szóló Rocketman is sikerrel mutatkozott be Cannes-ban (a főszereplő Taron Edgertonnal kapcsolatbanmáris Oscarról suttognak), úgy néz ki, a hollywoodi biopic-vonatot nem lehet leállítani.

A Deadline értesülései szerint az MGM stúdió már neki is látott előkészíteni a Boy George életéről szóló filmet. A főszereplőt még keresik, de az író-rendező már megvan: Sacha Gervasi lesz az, a 2008-as Anvil: The Story of Anvil rendezője – a kultikus dokumentumfilm a heavy metal egyik legnagyobb hatású, ám kereskedelmileg legsikertelenebb bandájáról szól.

A stúdiónak sem ez az első zenei próbálkozása: jövőre érkezik a moziba az Aretha Franklin életét feldolgozó Respect, melyben a Dreamgirls Oscar-díjas színésznő-énekese, Jennifer Hudson alakítja őt.

A Boy George-film az eddig kiszivárgott tervek szerint nem igyekszik alapjaiban megrengetni a műfajt: az ír munkáscsaládból származó énekes felemelkedését követné nyomon egészen a Culture Club nevű együttese sikeréig.

Boy George csapatával és szólóban több mint 50 millió albumot adott el, a Culture Clubbal 1984-ben pedig Grammyt is nyert. Eddig két önéletrajzi kötete jelent meg.

Figyelmébe ajánljuk