Dick Cheney lánya nem hagyta szó nélkül Christian Bale sátános megjegyzését

  • B.P.M.
  • 2019. január 8.

Mikrofilm

Egy kellemetlen esetre emlékeztette a színészt.

Tegnap tartották az Egyesült Államokban a Golden Globe gálát, ahol a 2018-as év legjobb filmes és televíziós produkcióit díjazta a Hollywood Foreign Press Associaton, tehát a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete.

A vígjáték, musical kategóriában a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Christian Bale vihette haza, aki George W. Bush egykori védelmi miniszterét, későbbi alelnökét, Richard Bruce 'Dick' Cheney-t alakította a Vice című filmben.

A díjátadón a többszörös Oscar-díjas színész köszönetet mondott a Sátánnak azért, hogy inspirációt adott neki a politikus eljátszására. A nagy port kavart kijelentés bejárta az internetet, amit Dick Cheney lánya sem hagyott szó nélkül, a Twitteren reagált:

 

„Valószínűleg erre is a Sátán inspirálta” – írja bejegyzésében Liz Cheney (aki egyébként az Egyesült Államok kongresszusának a tagja), amelyben Christian Bale egy 2008-as ügyére hívta fel a figyelmet, amikor a rendőrség bevitte őt, amiért a nővérét és az anyját bántalmazta.

A Golden Globe díjátadóról készült összefoglalónkat itt olvashatja:

Golden Globe: Glenn Close és Rami Malek örülhetett

Lady Gaga hiába érkezett úgy, mintha már övé lenne a díj. Tegnap éjjel rendezték meg a filmvilág egyik legjelentősebb díjtadóját, az Oscar előszobájának tartott Golden Globe díjátadót. A háromórás gálaesten filmes és televíziós kategóriákban osztják ki a mintegy 90 tagot számláló tudósítótestület 25 trófeáját.

Figyelmébe ajánljuk