Díjnyertes filmekkel és több mint 200 vetítéssel érkezik a 10. BIDF

  • narancs.hu
  • 2024. január 5.

Mikrofilm

Január 27. és február 4. között országszerte összesen 70 alkotást láthatnak az érdeklődők a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon.

„A Te tíz éved hogy telt?” – teszi fel a kérdést a 2024 januárjában 10. jubileumát ünneplő Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, a BIDF. A szervezők már válaszoltak:

„A mi 10 évünk, a mi országunkban, a mi harcunkkal, a mi vágyainkkal, a mi titkainkkal és a mi hitünkkel azzal telt, hogy Magyarországra hoztuk a világ legrangosabb filmjeit.”

Az idei fesztivál január 27. és február 4. között összesen 70, sokszorosan díjnyertes filmmel, több mint 200 vetítéssel, 50 Civil Nagykövettel és 25 Nemzetközi Zsűritaggal várja a nézőket Budapesten a Cinema City Mammut moziban, valamint másik 10 városban, így Debrecenben, Egerben, Győrben, Jászberényben, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Veszprémben. A programban 40 versenyfilmet láthatnak az érdeklődők, amelyek öt szekcióban – A Te országod, A Te harcod, A Te titkod, A Te hited, A Te vágyad – versenyeznek.

A korábbi évekhez hasonlóan a 10. BIDF alkalmával Oscar- díjas rendezők újabb filmjeit, valamint Oscar-jelölt alkotásokat (Defiant, Total Trust) is meghívott a fesztivál. A közönség minden vetítés után a filmek alkotóival és szakértőkkel beszélgethet. A magyar szakma előtt az elmúlt 10 év magyar filmjeiből készült válogatással (Best of BIDF) tiszteleg a fesztivál, GÁZA címmel pedig a korábbi évek izraeli és palesztin témájú filmjeit vetítik újra, amiket szintén szakértői beszélgetések követnek.

 
BIDF 2024 

A fesztivál elmúlt 10 évet tízéves gyerekek szimbolizálják a különböző felületeiken, hiszen „nem mindegy, hogy egy társadalom, vagy egy ember életében 10 év hogyan telik el.” További információk a fesztivál folyamatosan frissülő hivatalos honlapján olvashatók.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Sőrés Zsolt: A projektjeimnek Magyarországon nincs piacuk

  • Bárdos Deák Ágnes

A zeneszerző-intermédia-művész 2021-ben elnyerte az egyik legrangosabb német kortárs művészeti elismerést, a DAAD-ösztöndíjat zenei-hangművészeti kategóriában. Jelenleg is Berlinben él, lemezeket készít, lakáshangversenyt ad és készül a velencei zenei biennáléra. Erről beszélgettünk vele.