Elhunyt Robbie Coltrane, akit a Harry Potter tett világhírűvé

  • narancs.hu
  • 2022. október 14.

Mikrofilm

A skót színész hetvenkét éves volt.

Humoristaként sem volt utolsó Robbie Coltrane, akit szakállasan, Hagrid szerepében ismert meg a világ. A skót színész a Harry Potter-filmeken túl két James Bond-filmben is játszott,  valamint Eric Idle Nuns on the Run című vígjátékában.

1950-ben született Anthony Robert McMillan néven Rutherglenben. Rövid ideig a Glasgow-i Művészeti Iskolában tanult, ahol kinevették, mert „olyan akcentusa volt, mint Károly hercegnek”, majd Edinburghben folytatta. Rossz élményei miatt később rendszeresen érvelt a magániskolák bezárása mellett. Jazzrajongóként választott művésznevet, húszas éveiben kezdett színpadon játszani. A nyolcvanas évektől találták meg filmszerepek. A Cracker című brit tévésorozatban nyújtott alakításáért három BAFTA-díjat kapott.

„Nem ismertem senkit, aki Robbie-hoz fogható. Hihetetlen tehetség, egy az ezerből, és szerencsés voltam, hogy ismerhettem, dolgozhattam és nagyokat nevethettem vele” – írta J. K. Rowling, a regények szerzője a Twitteren, aki több mint húsz évvel ezelőtt a színészt képzelte el Hagrid szerepében.

Coltrane-t húga, két gyermeke, Spencer és Alice és gyermekeinek édesanyja gyászolja. (BBC)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk