Elkészült a legdrágább magyar sorozat előzetese

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 5.

Mikrofilm

A Hunyadi család életéről és a korról szól. Magyarul, törökül, olaszul és németül is beszélnek a szereplői.

Elkészült a tízrészes, külföldön Rise of the Raven címmel futó Hunyadi-filmsorozat első hivatalos előzetese. A Telex emlékeztet, ez az  a filmes vállalkozás, amelynek elészítésére 10,5 milliárd forintos támogatást ad a magyar állam, és ezzel ez a valaha készült legdrágább magyar sorozat. Részt vesz a munkában a német Beta Film, amely többek között a Babilon Berlin és a The Swarm című sci-fi révén ismert.

A világpremiert idén október 22-én tartják Cannes-ban, a MIPCOM nevű televíziós eseményen. 

A forgatás 2022 júliusában kezdődött, hatszáz magyar és külföldi színész és kaszkadőr munkája van benne.

Az előzetesben háborús és erotikus jelenetek is láthatók, a szereplők olaszul, magyarul, németül és törökül beszélnek. 

A történet alapja Bán Mór regénysorozata, a producer Robert Lantos, Hunyadi Jánost Kádár L. Gellért alakítja, a magyar rendezők: Nagypál Orsolya és Szász Attila. A sorozat 2025-ben lesz látható, azt még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor.

A címlapkép forrása az előzetes

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Sivatag

Kísérteties a dolog. Egy közösségben vagyunk, mindenki fiatal, tele tervekkel, életörömmel, szabadságvággyal. A csoportdinamika ugyan itt is működik, vannak nyertesei és vesztesei a baráti és párkapcsolatoknak, de mégis az együvé tartozás élménye a meghatározó.

Kínzó mindennapok

Lee Daniels valószínűleg jót akart. A Szabadíts meg a gonosztól azért is irritáló élmény, mert a jó szándék és a koherensnek szánt szerkezet fokozatosan és szemmel láthatóan hullik darabokra. A rendező megtörtént eset alapján dolgozott: egy egyedülálló anyát és három gyermekét állítólag démonok kezdték gyötörni, amikor a 2010-es években egy indianai városkába költöztek.

A kenyér hangja

Augusztus 20-án mindig történik valami, szokhattunk hozzá az utóbbi években. A hivatalosan elvileg „az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepe” névre hallgató napon elég kevés szó esik a közösségi terekben az államalapításról vagy Szent István emlékezetéről, annál több a várható esti széllökések erejéről.

Kiteljesedhetsz kedvemre

Vajon beszélgetnek-e az óráink, cipőink, amíg nem vagyunk otthon? Érdekel-e bárkit, hogy mit is mondanak, s nem elég kizárólag a használatuk közben foglalkoznunk velük? Könnyen lehet, hogy csak magukban kattognak vagy elmennének valahová, de egy lépést sem tehetnek, amíg mi nem akarjuk.