Tévésorozat

Ez így nem OK

  • Szabó Ádám
  • 2020. április 19.

Mikrofilm

A tinédzserkorban az a legrosszabb, hogy semmit nem tehetünk ellene – legalábbis ezt tanulhattuk meg az elmúlt pár évtized film- és sorozatterméséből. Akad még néhány hasonló aranyköpés, melyet érdemes felidézni, hiszen az Ez így nem OK pontosan ilyen axiómákból építkezik

A tinédzserkorban az a legrosszabb, hogy semmit nem tehetünk ellene – legalábbis ezt tanulhattuk meg az elmúlt pár évtized film- és sorozatterméséből. Akad még néhány hasonló aranyköpés, melyet érdemes felidézni, hiszen az Ez így nem OK pontosan ilyen axiómákból építkezik: óvakodj a focicsapat kapitányától!; csak akkor írj naplót, ha felkészültél, hogy azt valaki az egész suli előtt felolvassa majd!; mindegy, mi történik előtte, úgyis minden lényeges dolog a sulibálon dől el.

A ki***tt világ vége meglepő sikere után jött az ukáz a Netflixtől: még egy csodabogaras, fekete humoros tinikaland rendel. Az alapanyag ismét Charles Forsman egyik képregénye lett (nincs olyan sok neki, két éven belül az egész életműve kattintható lesz), amihez összehalászták a szereplőket az elmúlt évek legsikeresebb coming of age filmjéből, de a humornak, az épkézláb figuráknak és forgatókönyvnek a nagy sietségben nyoma veszett.

A sztori szerint, ha Sidney dühbe jön, megmagyarázhatatlan dolgok történnek körülötte. Márpedig dühbe jönni bőven van oka: beleszeret barátnőjébe, de a rá hajtó, fura szomszéd srácot sem akarja megbántani, az őt és testvérét egyedül nevelő anyjának nincs ideje rá, ráadásul apja emlékétől is képtelen szabadulni. Mindezek összetett főhőst sejtetnek, akivel bárki könnyen együtt tud érezni – ha ez így van, az kizárólag a fiatal színésznő érdeme, akinek sajnos egyetlen épkézláb párbeszéd sem jutott. Persze élete bizonyos pontján pedig mindenki volt misfit – de egy sorozatban erről nem elég beszélni, ábrázolni is illene.

Elérhető a Netflixen

Figyelmébe ajánljuk