Facebookon keres munkát a Kossuth-díjas filmrendező

  • narancs.hu
  • 2023. március 25.

Mikrofilm

Jeles András azt írja, statisztálást, gépkocsivezetést is vállalna.

A 77 éves művész hvg.hu-nak azt mondta, évek óta nincsenek lehetőségei rendezőként, mert sokakhoz hasonlóan őt is „talonba tették”, mellőzik. Hozzátette: mindkét szakmában azt a „csúcsot” érte el, hogy több rendszer is indexre tette. Jeles szerint

a szakmában nincs annyi pénz, hogy függetlenként lehetőséget kapjon. 

Ezért most a színház- és filmipari mellett akár fizikai munkát is vállalna.

Jeles András Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar rendező, forgatókönyvíró, többek között A kis Valentino (1979), az Álombrigád (1983), az Angyali üdvözlet (1984), a Senkiföldje (1993) és a József és testvérei (2003) rendezője.

A művész, aki az Oscar-díjas Nemes Jeles László édesapja, közösségi oldalán azt írta: hosszabb távú megoldást keres, nem vészhelyzeti pénzre van szüksége. Ami a lehetőségeket illeti, egy kommentben azt írta, egy kifőzde, amelyet megkeresett, 1000 forintos órabért ajánlott neki.

A hvg.hu-nak Jeles megemlítette, hogy volt, aki támogatást ajánlott neki, de ezt nem fogadta el.

Jeles András legutóbb 2016-ban kapott állami támogatást, akkor Rossz Árnyék címmel készített mozifilmet Muhi András és Ferenczy Gábor producerekkel. Muhi András többször is beszélt arról, hogy az állammal nem baráti viszonyban lévő filmesek mennyi lehetőségtől esnek el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk