Harvey Keitel a Narancsnak: "Marty és én egymást fedeztük fel"

Mikrofilm

Cipőárusi múltjáról és a Scorsese-vel való első találkozásáról is lerántja a leplet a legenda.

Nagy kedvencünk, Harvey Keitel kicsi, de fontos szerepet játszik Martin Scorsese nagyszabású gengsztereposzában, Az írben. E-mailen intéztünk kérdéseket hozzá, és a legenda válaszolt.

A miniinterjút Köves Gábor készítette, a teljes szöveg és Az ír kritikája a Magyar Narancs legfrissebb számában olvasható. Miniízelítő a miniinterjúból:

Magyar Narancs: Több mint 50 éve, a Ki kopog az ajtómon? című filmmel kezdődött a munkakapcsolata Martin Scorsese-vel. Emlékszik a legelső személyes találkozásukra?

Harvey Keitel: Marty a New York Universityn tanult, én meg cipőket árusítottam Manhattanben.

false

 

Fotó: MTI

MN: Az első film, amelyben ön és Robert De Niro együtt szerepeltek, az Aljas utcák volt. Mondhatjuk, hogy De Nirót és önt is Scorsese fedezte fel? Az Aljas utcák hozta meg De Nirónak is az áttörést.

HK: Inkább úgy mondanám, hogy engem biztosan Marty fedezett fel. Mire az Aljas utcákban együtt szerepeltünk, Robert már játszott néhány filmben, némi hírnévre már szert tett filmes körökben. De talán úgy helyes, ha azt mondom, Marty és én egymást fedeztük fel...

A teljes interjú a friss Magyar Narancsban olvasható, mely csütörtöktől kapható az újságárusoknál vagy előfizethet rá itt.

Magyar Narancs

Nagyon sokat hoz! Fizessen elő, és ajándékba parádés kedvezményeket nyújtó Magyar Narancs olvasókártyát küldünk! Részletek Előfizetés-vásárlásáról azonnal e-mailes visszaigazolást küldünk Önnek. Ajánlatunk csak belföldi előfizetés esetén érvényes. Külföldi kézbesítési cím esetén lapunkat megrendelheti a hirlapelofizetes [at] posta [dot] hu e-mail címen. A Magyar Narancs digitális változata olvasható okostelefonon, tableten, személyi számítógépen, és a vasalón is dolgozunk!

Figyelmébe ajánljuk