Itt az új, Oscar-várományos Mundruczó-film előzetese
pieces_of_a_woman_01_top_story_lead.jpg
Pieces of a Woman

Itt az új, Oscar-várományos Mundruczó-film előzetese

  • narancs.hu
  • 2020.11.20 17:45

Mikrofilm

A Pieces of a Woman kiváló társaságba került.

Mundruczó Kornél első amerikai filmjét elég nagy felhajtás övezi: Velencében elnyerte a Legjobb színésznő díját; Martin Scorsese is felkarolta a projektet; és máris azt suttogják, a jövő évi Oscaron is találkozhatunk majd a mozival. A Pieces of a Woman forgalmazási jogait végül a Netflix vásárolta meg, akik elképesztően erős felhozatallal mennek neki a díjszezonnak: David Fincher Mank-ja; A chicagói 7-ek tárgyalása; Spike Lee Az 5 bajtárs-a; A befejezésen gondolkodom; Ron Howard Hillbilly Elegy-je; vagy épp Chadwick Boseman utolsó filmje is náluk van, és eséllyel pályázik az arany szobrocskára.

A Pieces of a Woman főszerepében Vanessa Kirby és Shia LaBeouf láthatóak; egy bostoni párt alakítanak, akiknek kapcsolata azután omlik össze, hogy születése után elvesztik gyermeküket. A forgatókönyv Wéber Kata nevéhez fűződik, akit a Variety is beválasztott a legígéretesebb írók közé.

A filmben az Oscar-díjas Ellen Burstyn is szerepel, aki lapunknak adott interjújában "nagyszerű rendezőnek" nevezte Mundruczó Kornélt.

A film január 7-én érkezik a Netflixre.

Neked ajánljuk