Itt van újra Obi-Wan Kenobi, vigyázó szemeit Luke Skywalkerre vetve

  • narancs.hu
  • 2022. március 10.

Mikrofilm

Megérkezett az új Star Wars-sorozat első előzetese.

Habár a Skywalker korával 2019-ben befejeződő harmadik trilógia nagyobbrészt csalódást okozott a stúdiónak és a rajongóknak is, a Star Wars-univerzum a tévéképernyőkön visszaszerezte a becsületét: a The Mandalorian és a The Book of Boba Fett sikere után hamarosan érkezik a következő sorozat, az Obi-Wan Kenobi, főszerepben Ewan McGregorral.

A színész még egy tavalyi interjúban jelentette ki: az új show nem olyan lesz, mint az előzményfilmek, inkább a fenti sorozatokra hajaz majd. McGregor azon kevesek közé tartozik, akit az utólag borzalmasnak bélyegezett mozik ellenére a rajongók megőriztek a kegyeikben: a Jar Jar Binkset alakító Ahmed Best 20 évvel a Baljós árnyak után sem heverte ki a gyűlöletet és megrázkódtatást, de Hayden Christensen sem tud szabadulni a felemás felnőtt Anakin árnyától. A sorozatban most ismét magára ölti Darth Vader szerepét.

Az új sorozat egy évtizeddel A Sithek bosszúja után játszódik. „A harcnak vége” – hangzik el a McGregor alakította jedimester narrációjában. A kedvcsináló előzetes szerint Obi-Wan épp a Tatooine-on kóborol, ahol távolról figyeli a fiatal Luke Skywalkert. Visszatér Joel Engerton is Owen bácsi, azaz itt inkább a fiatal Owen Lars szerepében. A 2002-es A klónok támadása Edgerton egyik első hollywoodi szerepe volt, időközben azonban nevét és arcát is megismerhette a világ: játszott az Animal Kingdom – A rettegés birodalmában, a Warrior – A végső menetben, A Nagy Gatsbyben, vagy épp A föld alatti vasút című tavalyi sorozatban, valamint Az ajándék vagy az Eltörölt fiú révén rendezőként is sikerrel bemutatkozott. Az előzetesben megjelenik egy új főgonosz is: ő a Moses Ingram által alakított Reva. Darth Vaderről azonban egyelőre semmi hír – talán majd a következő előzetesben.

Az Obi-Wan Kenobi május 25-én debütál a Disney Pluson. A streamingplatform várhatóan nyártól érkezik Magyarországra.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk