Animációs film

Jégvarázs 2

  • Szabó Ádám
  • 2019. december 28.

Mikrofilm

A szeretet bármire képes! – muszáj ezt tisztáznunk, hátha valaki lemaradt volna az első részről, esetleg életében nem látott még Disney-mesét. A kedvükért azért a folytatásban is megismétlik ezt a bölcsességet, egyrészt azért, mert nem lehet elégszer elmondani, másrészt azért, mert enélkül alig szólna valamiről a Jégvarázs 2, amelynek elkészülte mellett az első epizód eszelős sikerén kívül nem sok szólt – ez persze önmagában is több mint nyomós érv.

Hogy ez a Disney már nem az a Disney, ami évtizedekkel ezelőtt volt, arra jelen franchise a legjobb példa. Hol van már a tétova útkeresés, hol vannak az esetlen-esendő főhősök, amelyekkel néha luftot rúgott, máskor nagyon is elkapta szívünket a stúdió! A Jégvarázs igazi, patikamérlegen mért animáció, amelyben minden dal, már eleve plüssfigurának készült állat és visszafogott poén azért kerülhetett be, mert a statisztikák és fókuszcsoportos eredmények ismeretében a producerek úgy látták jónak. A kísérlet sikerült: animációs film azóta sem ért el nagyobb bevételt. S most itt a folytatás!

A sztori ezúttal múltbeli emlékek és sérelmek körül bonyolódik: a főszereplő hercegnő páros felfedezi, hogy szeretett városkájukat veszély fenyegeti. A megoldást még korábban elhunyt szüleik egyik esti meséje rejti: a közeli erdőt a négy természeti erő szelleme meg az ezeket imádó kvázi indiánok lakják, akikkel még a főhősök nagyapja rúgta össze a port. Még szerencse, hogy velük ellentétben a mai fiatalok már tisztában vannak a cikk elején említett axiómával.

Forgalmazza a Fórum Hungary

 

Figyelmébe ajánljuk