Kirúgta az HBO A Fehér Lótusz putyinista színészét

  • narancs.hu
  • 2024. február 3.

Mikrofilm

Az orosz elnök pár éve ki is tüntette a szerb Milos Bikovicot. 

Az HBO kirúgta A Fehér Lótusz alig pár hete szerződtetett szerb színészét, Milos Bikovicot, írja a New York Times cikke nyomán a hvg.hu. A cég közölte: Bikovic szerepére új színészt keresnek.

Bikovic a sorozat harmadik évadában játszott volna, ám leigazolásának január 12-i bejelentését komoly felhördülés fogadta.

A színész híresen oroszbarát, számos orosz filmben szerepelt,

2018-ban Vlagyimir Putyin kitüntette, 2021-ben pedig orosz állampolgárságot kapott.

Az ukrán külügyminisztérium fel is hívta a fentiekre az HBO figyelmét az X-en, és feltette a kérdést a csatornának, hogy rendben van-e együtt dolgozni egy olyan emberrel, aki "támogatja a népirtást és a nemzetközi jog megsértését".

Bikovic az ukrajnai invázió 2022-es indulásakor megosztott egy felmérést a közösségi médiában, mely azt mutatta, hogy a Putyinba vetett bizalom erősebb az oroszok körében, mint az ukránok Zelenszkijbe vetett bizalma. Igaz, másnap már arról posztolt, hogy bár ne történt volna meg ez a háború.

A színész szerződésének felbontására közölte, "célzott kampány" folyt ellene azért, hogy kirúgják a sorozatból. Azt is írta, hogy maga is egy háborúdúlta országban nőtt fel, 11 évesen légópincékben bujkált a bombázások elől, és sohasem kívánná, hogy ilyen pusztítást bárkinek is át kelljen élnie. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk