Kovács Ákost megkeresték, hogy rendezzen egy nagyjátékfilmet, de nemet mondott

  • narancs.hu
  • 2022. május 23.

Mikrofilm

Úgy érzi, inkább a szerzői vonal érdekli, nem az, hogy mások ötletét filmre vigye. 

A 95.8 Sláger FM Sláger Kult című műsorának adott interjút Kovács Ákos zenész, aki amellett, hogy tavaly egy novelláskötetet is kiadott, két saját novellájából nemrég még egy 27 perces kisjátékfilmet is rendezett Magunk maradtunk címmel.

A mostani interjúból a 24.hu beszámolója szerint viszont az is kiderült, hogy egy nagyjátékfilmre is kapott felkérést, de egyelőre nem élne ezzel.

Ákos a filmjéről azt mondta, nagyon örül, hogy "egy művészi igényű kisjátékfilmet készíthettem el. Ebben minden benne van, amit eddig csináltam és ami engem érdekel: a lírai én, a versmondó-versíró, a zenész, az epikus én, a képalkotás, történet-mesélés öröme. Minden egyesül benne" – fogalmazott. 

Ugyanakkor hozzátette: "megkerestek nagyjátékfilm rendezésével is, ami nagyon megtisztelő, jó tanulási folyamat lenne, ami rám is férne. Mégsem érdekel, hogy egy előre megírt forgatókönyvet, más ötletét vászonra vigyem. Nem lettem rendező azért, mert egy kisjátékfilmet megalkottam, tőlem sokkal kompetensebb szakmabeliek várnak arra, hogy nagyjátékfilmet rendezhessenek. Engem inkább ez, a szerzői vonal érdekel, amikor egy saját koncepció mentén az ötlettől a megvalósításig mindenben ott vagyok. Remélem, lesz még ilyenre lehetőségem."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk