Luther visszatérése, Versace meggyilkolása és egy csodás sci-fi – 2018 legjobban várt sorozatai

  • Gera Márton
  • 2018. január 4.

Mikrofilm

Megint sok száz órát fogunk a képernyő előtt tölteni. Itt vannak a legforróbb szériák.

Luther 5. évad (BBC)

false


Már vagy nyolc éve lehet tudni, hogy John Luthernél aligha van keményebb nyomozó az esős Londonban. Még akkor is így van ez, ha a négy szezont megélt, rövid évadokkal operáló krimisorozat legutóbbi darabjai nem értek az első közelébe, melynek nemcsak minden idők legjobb sorozatában, a Drótban megszeretett Idris Elba visszatérését köszönhettük, hanem a remek Ruth Wilsont is, akinél igézőbb negatív hőst ritkán láthatott a néző. Bár a negyedik évaddal már csupán két epizódot kaptunk, a nyitott lezárás adott jó pár megválaszolatlan kérdést, és Idris Elbán valószínűleg még mindig olyan jól áll rosszul a kabát, mint anno, így az ötödik szezon izgalmasnak és kellőképp sötétnek ígérkezik.

Mikor láthatjuk? A forgatás az év elején kezdődik, így az új évad várhatóan az év végén érkezik.

via GIPHY

Castle Rock (Hulu)

false


Az elmúlt évek azt is bizonyították, hogy nemcsak a Netflix, de más streamingszolgáltatók is belehúztak a sorozatgyártásba: az Amazon és a Hulu is igyekszik minél több pénzt fektetni az újabb szériákba. Az biztos, hogy a Castle Rockban is lesz pénz, és az sem kérdés, hogy jó sok parás jelenettel fogunk találkozni. A J. J. Abrams produkciós cége készítette sorozat ugyanis egy Stephen King-univerzumba (innen a cím is, elvégre Castle Rock több King-kötet helyszíne) kalauzolja el a nézőt, és olyan történeteket mutat be, amelyeket az író regényei inspiráltak. Rémesen hangzik? Részben igen, ám az első előzetes igen meggyőzőre sikerült, és a Hulu korábbi szériája, a King-regény alapján készült 11/22/63 sem volt sikerületlen vállalkozás.

Mikor láthatjuk? Egyelőre nincs pontos premierdátum, csak az biztos, hogy valamikor 2018-ban jön a sorozat.

Castle Rock – First Look Teaser (Official) * A Hulu Original

Enter the chilling world of Castle Rock, the new Hulu Original drama series from Executive Producer J.J. Abrams and the mind of Stephen King.

Seven Seconds (Netflix)

false


Azt nyilván mindenki tudja, hogy a The Killing minden idők egyik legjobb krimisorozata, legyen szó akár a dán, akár az amerikai verzióról. Éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a Netflix úgy reklámozza az új sorozatát, hogy ez bizony a The Killing készítőnek az alkotása. Bár a történetről keveset tudni (a fehér rendőrök és a színes bőrű polgárok közötti ellentétekről szól, aminél kevés aktuálisabb témát lehetne találni), és az első trailerben is csak egy nagy vérfoltot és a Szabadság-szobrot látjuk, a kellően sötét és a borongósnál is borongósabb hangulatú sorozat után nehéz mást várni az alkotóktól, mint egy hasonlóan remek szériát.

Mikor láthatjuk? A Netflix február 23-án teszi elérhetővé a teljes első évadot.

Seven Seconds I Teaser [HD] I Netflix

In a society fraught with racial tension, sensational headlines, and an audience who would rather be entertained than informed, seven seconds can mean life or death. The new Netflix original series SEVEN SECONDS gives viewers a glimpse into the human stories behind the headlines.

9-1-1 (FOX)

false


Rendőrökről, tűzoltókról és mentősökről sorozatot készíteni? Ugyan már, ezer ilyet láttunk! De olyat még biztos nem, amilyet a sorozatgyártás nagymestere, Ryan Murphy (Glee, American Horror Story) elhoz nekünk. Ahogy a címe is mutatja, a 9-1-1 vészhelyzetekről szól: olyan szituációkról, amelyekben hirtelen kell dönteni, amikor nem lehetsz benne biztos, hogy élve kihozod majd a családot a tűzből, és amikor simán leugrik valaki a szemed láttára a tetőről. Ha mindezt pedig okosan, nem sziruposan és telenovellásan viszik a képernyőre, akkor talán a megtörtént eseteket feldolgozó 9-1-1 lehet az év egyik meglepetése.

Mikor láthatjuk? Az első epizódot éppen ma mutatja be a FOX.

Preview: The First Response | Season 1 | 9-1-1

Tune-in JAN 3 to catch the series premiere of 911 on FOX!

Sharp Objects (HBO)

false


Ma már közhely, ha azt mondjuk, hogy a filmvilág legnagyobb nevei is simán elmennek a tévébe egy-egy jobb sorozat kedvéért. De hiába közhely, ha valóban igaz: a Gillian Flynn (Holtodiglan) regényéből készült szériában például Amy Adams ered újságíróként egy gyerekgyilkosság és a múlt nyomába, hogy a végére önmagáról is ezernyi eltemetett titkot tudjon meg a szülővárosában. Noha a sorozatból egyelőre csupán pár képet láthattunk, annyira nem aggódunk, mivel a Sharp Objectsért az a Jean-Marc Vallée felel, aki tető alá hozta az HBO idei nagy dobását, a sokat dicsért Hatalmas kis hazugságokat is.

Mikor láthatjuk? Valamikor a nyár folyamán érkezik majd az HBO-ra.

Altered Carbon (Netflix)

false


Aki látta a Netflix sci-fi sorozatának előzetesét, joggal kiálthatott fel, hogy ez biztosan az év szériája lesz, és azonnal ide vele. A Richard Morgan cyberpunk regényéből készülő sorozat tényleg az idei év legnagyobb dobásának ígérkezik, és nem csupán azért, mert az alapanyag, a Takeshi Kovacs-trilógia is remek. Az Altered Carbon egy olyan jövőben játszódik, ahol a tudat nem hal meg, szóval akinek van elég pénze, annak áttelepítik egy másik testbe. Ez persze csak a kiindulópont, a sorozat egyszerre lesz sci-fi, dráma és kőkemény krimi. Biztató, hogy a Netflix szokása szerint temérdek pénzt költött a projektre, és ez már a trailerből is átjön, ami leginkább a Szárnyas fejvadászra hajaz, de ez aligha jelenthet problémát.

Mikor láthatjuk? Február 2-án pakolják fel az összes részt a Netflixre.

Altered Carbon | Teaser | Netflix

In the future, human minds are digitized and downloaded from body to body. Last night, the wealthiest man on Earth, Laurens Bancroft (James Purefoy) was murdered. To investigate his death, he brings back ex-Envoy soldier Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman / Will Yun Lee) and in exchange, Bancroft offers Kovacs the chance to live again.

The Terror (AMC)

false


Nemcsak azért várjuk, mert Budapesten forgatták, és nem is feltétlenül a széria felett bábáskodó Ridley Scott miatt, hanem azért leginkább, mert a The Terror tényleg elég ijesztő és profi sorozatnak tűnik. Valóban megtörtént eseményeket spékel meg egy kis misztikummal és horrorral, és elmeséli egy 1847-es tengeri expedíció történetét, amely nem éppen szerencsésen végződött, ugyanis a küldetés minden tagja meghalt. A Dan Simmons regényéből készült sorozatban persze fikciós elemek is lesznek szép számmal: itt épp egy rejtélyes erő támadja meg a hajót és a legénységet, de hogy mi is történik pontosan, arra csak tavasszal kaphatunk választ.

Mikor láthatjuk? Március 29-étől az AMC-n.

The Terror

Március 29-én este 10 órakor tűzi műsorára az AMC a „The Terror” című saját gyártású, hátborzongató thrillerét, melyből rögtön két epizódot is vetít a csatorna. A tízrészes sorozatban a Brit Királyi Haditengerészet flottája az északnyugati átjáró felfedezésére indul.

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story (FX)

false


Két éve jött egy sorozat, amely bemutatta, hogy a világ egyik legismertebb, milliószor elmesélt bűnügyéből, O. J. Simpson peréből is olyan parádés tárgyalótermi drámát lehet csinálni, hogy attól még a sztárrendezőknek is leesik az álluk. Ügyészi és ügyvédi felszólalások még soha nem voltak olyan izgalmasak, mint az American Crime Storyban, és a hírhedt „if it doesn’t fit, you must acquit” mondat sem hangzott még el ilyen véresen komolyan. Szerencse, hogy a készítők eredetileg is antológiasorozatot terveztek, így a folytatás nem volt kétséges, bár sokáig úgy volt, a Katrina hurrikán utáni helyzettel akarnak foglalkozni az új szezonban, de végül váltottak, és Gianni Versace meggyilkolását vették elő, ami még 1997-ben borzolta fel a kedélyeket. Ha az új évad csak feleolyan jó lesz, mint az előző volt, már érdemes lesz rákapcsolni.

Mikor láthatjuk? Január 17-én vetítik az első epizódot.

American Crime Story Season 2: The Assassination of Gianni Versace Trailer (HD)

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story is the second installment of FX’s award-winning limited series, American Crime Story. Subscribe to tvpromosdb on Youtube for more American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace season 1 promos in HD!

Az elmúlt év legjobb sorozatait a múlt héten összesítettük, a jobbnál jobb szériákkal teli cikkünket itt olvashatják:

Dargay, a piszkos Tom Hardy és a szolgálólány – 2017 legjobb sorozatai

Csodálatos év volt az idei a sorozatrajongók számára. Toplista! Minden évben el lehet mondani, de attól még most is igaz: az idei volt a legszuperebb esztendő a sorozatjunkie-k számára. Új évaddal jelentkeztek a régi jó szériák, és elég rendes újoncok is jöttek.


Kövesse a
Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

Figyelmébe ajánljuk