Film

Men in Black 4.: egy igazán elcseszett folytatás

  • - kg -
  • 2019. július 22.

Mikrofilm

Színész- és napszemüveg-választásban nem érheti szó a produkciót.

A szebb napokat is látott komikus sci-fi széria legújabb – negyedik – epizódjának legizgalmasabb jelenete nem is látszik a filmben.

Arra a PR-os vésztanácsra gondolunk, amit a kétségbeesett gyártók bizonyára akkor hívtak össze, amikor Liam Neeson egy egészen más film apropóján mélyen magába nézett és mindenki döbbenetére megemlékezett a fiatalemberként benne kavargó rasszista érzületekről.

false

Egy ilyen jelenetben lett volna kraft, méltán nevezhettük volna a drámát a 12 dühös marketingszakembernek, de fájdalom, hiába keressük majd a DVD-extrák között is. Egy másik, kevésbé izgalmas PR-meetingen azon törhették a fejüket a szakemberek, hogy mit kezdjenek egy 22 évvel ezelőtt kifejezetten frissnek és viccesnek ható stúdiótermék (éljen Hollywood!) e poéntalanított és majd’

minden sármjától megfosztott kései leágazásával

(vesszen Hollywood!), amelyben Will Smith és Tommy Lee Jones helyett Chris Hemsworth és Tessa Thompson felügyelik a Földre tévedt földönkívülieket. Megnyugvásra adhatott okot sales-szakmai körökben, hogy az előre megfontolt szándékkal elkövetett cukiskodásban az új rész kenterbe veri az összes többit: az elkövető, egy émelyítően aranyos kis lény úgy fest, mint Pom Pom bal kézről való, soha el nem ismert, de hajtalan utóda.

És még ő a legkarakánabb figura közel s távol, pedig a brit vendégmunkások sorában Neeson mellé Emma Thompson is felsorakozott. Színész- és napszemüveg-választásban nem érheti szó a produkciót, melynek talán legizgibb fordulata, hogy a régi Ray Baneket új Police-okra cserélték.

Forgalmazza az InterCom

Figyelmébe ajánljuk