Nem először kerül hasonló zűrbe: szexuális zaklatással vádolják a híres filmrendezőt

  • Szabó Ádám
  • 2019. október 1.

Mikrofilm

Már a saját gyereke is felnyomta.

Rob Cohen, a Halálos iramban rendezője nem először kerül hasonló botrányba – februárban saját gyermeke, a 32 éves transznemű Valkyrie Weather állította egy Facebook-posztban, hogy apja szexuálisan zaklatta őt, amikor mindössze 2 éves volt.

Állítása szerint ennek édesanyja, Cohen első felesége is tanúja volt – ő ugyanúgy tagadta a vádakat, mint maga a rendező. Weather szerint már nagyon korán rájött, hogy ő valójában transznemű – Cohen azonban ezt nem fogadta el, és olyan „heteró, hiperszexuális, csajozó rohadékot” akart faragni belőle, amilyen ő maga volt. Ezért például többször

külföldi kuplerájokba vitte

az akkor mindössze 13 éves fiát. A legújabb vádak a The Huffington Postban jelentek meg. Eszerint a Jane álnevű nőt Cohen még 2015-ben zaklatott szexuálisan, miközben eszméletlen volt.

Rob Cohen (balra) az egyik filmjét készíti elő egy hajón

Rob Cohen (balra) az egyik filmjét készíti elő egy hajón

Fotó: Wikipédia

 

A rendező egy TV pilot miatt hívta találkozóra a nőt Manhattanben – a HuffPost nyomozása szerint a projekt valóban létezett, ráadásul a rendező Jane mellett lányát is bevonta volna, végül azonban nem lett a sorozatból semmi. Jane tehát találkozott Cohennel egy üzleti vacsorán – a találkozó után azonban a nő zavartnak érezte magát, az ígéretes karrierlehetőség miatt

mégis beleegyezett, hogy beüljön egy bárba

Cohennel egy italra. Ezután már csak arra emlékszik, hogy arra kelt fel, hogy meztelen, Cohen arca az ágyékában, ujja pedig a nemi szervében van. Miután Jane magához tért, kirohant a mosdóba – mikor visszatért, a rendező megpróbált közösülni vele.

A nő kérte, hogy fejezzék be, ezután Cohen abba is hagyta a próbálkozást. Jane nemcsak barátját avatta be a történetbe, de orvosnál is járt, ahol szexuális támadás áldozataként jelentkezett be. Cohen az újságnak  elismerte, hogy emlékszik a nőre és a találkozóra, de szerinte a vacsora után mindenki ment a dolgára, nem történt semmi.

Jane a Weinstein-botrány után döntötte el, hogy szembesíti Cohent a történtekkel. Miután felvette a kapcsolatot a rendezővel és elmondta, mennyi fájdalmat okozott neki az a bizonyos este, Cohen ugyan bocsánatot kért, de úgy állította be az esetet, mint egy félreértést két olyan ember között, akik kicsit többet ittak a kelleténél. Jane akkor határozta el, hogy a nyilvánosság elé áll történetével, mikor olvasta mit tett Cohen saját gyermekével – és így rájött, hogy ami vele megtörtént, az nem egyszeri és véletlen tett volt.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

  • Csabai Máté

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal. 

Kint is, bent is

Hogyan egyeztethető össze a szépség- és divatipar túlszexualizált világa a feminista, kapitalizmuskritikus megnyilvánulásokkal? Mennyiben mutathat fel hiteles elbeszélői pozíciókat annak a szerzőnek az első kötete, akinek írói tevékenysége eddig legfeljebb Instagram-posztokban nyilvánult meg? 

Palackposta a porból

Izgalmasan telt a múlt hét: a magyar közélet jobbára az ország miniszterelnökének nagy pillanatával volt elfoglalva. E nagy pillanat pedig Dallas egén ragyogott fel, amikor is Orbán beszédet mondhatott a republikánosok idei nagy összeröffenésén. Fél Amerika hegyezte a fülét, hogy mit akarhat ez a furcsa idegen! A Hungarian cowboy! Vagy nem hegyezte, mármint nem a fél Amerika hegyezte, csak néhány ebédidőben arra lófráló bámész alak, akinek tényleg nem volt dolga.

Caligula lova

Lázár János miniszter korábbi sofőrje, a vasárnap megválasztott mártélyi polgármester, Ambrus István dolgozni is akar. „El kell kezdeni dolgozni. Van mit csinálni Mártélyon” – idézte az időközi választás győztesét a Promenad24 nevű kormánypárti híroldal.

A didergő király

A létező orbánizmusban embernek, állatnak sem egyszerű az élete, de most a fák is rá fognak baszni. Meg mindenki más. Mondjuk fának sosem volt jó lenni a hazában, de most, hogy Orbán Viktor pánikba esett a fenyegető energiakrízis miatt, vagy legalábbis úgy tett, mintha abba esett volna, tényleg elkezdhetnek rettegni.