Nem osztanak többé külön férfi és női díjakat a locarnói filmfesztiválon sem

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 15.

Mikrofilm

Ezen kívül más kezdeményezéseket is tesznek a befogadás és a nemek közti egyenlőség előmozdítására.

Több más filmmustra után a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon sem díjazzák többé külön mezőnyben a női és a férfi színészeket - jelentették be a szervezők a fesztivál honlapján.

Mint írták, azon is dolgoznak, hogy a következő, 2023-as kiadásuk még nyitottabb és befogadóbb legyen, hogy minél jobban képviselje a kiemelkedő filmes tehetségeket.

Giona A. Nazzaro, a filmfesztivál művészeti igazgatójának megfogalmazása szerint a világ túllépett egyes, mára már elavult kategóriákon, és az új díjszabályok nagyobb lehetőséget nyújtanak a tehetségek és kreativitás elismerésére.

A világ egy olyan úton halad előre, amely egészen biztosan nem bináris

- idézte a honlap Nazzarót.

Marco Solari, a Locarnói Filmfesztivál elnöke támogatásáról biztosította a lépést, amely szerinte is "összhangban van a változó érzékenységgel, amely napjainkra szükségessé vált".

A 76. Locarnói Filmfesztiválon, amelyet 2023. augusztus 2. és 12. között rendeznek meg, a két versenyprogramban két-két színészi díjat ítélnek oda a legjobb alakításokért. Ezzel a változtatással a nemére való tekintet nélkül, bármely színész versenghet a díjakért.

Mint közölték, a színészkategóriák megváltoztatásán kívül más kezdeményezéseket is tesznek a befogadás és a nemek közti egyenlőség előmozdítására, ezeket a fesztivál éves jelentésében részletezik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk