Sorozatban folytatódik a Szárnyas fejvadász

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 16.

Mikrofilm

Talán ebben a formában nem lesz bukás.

Kevés hányatottabb sorsú franchise létezik a Szárnyas fejvadásznál: Ridley Scott eredeti, 1982-es filmje megbukott a moziban, szép lassan azonban óriási kultklasszikussá nemesedett, ami rendezők generációira volt hatással. Ehhez valószínűleg az is kellett, hogy Scott bemutassa saját változatát, melyet mi is beválogattunk a legjelentősebb rendezői vágatokat felsoroló listánkba. 35 évvel később végül a folytatást is megkapta a saga, a Szárnyas fejvadász 2049 viszont még elődjénél is nagyobbat hasalt a pénztáraknál. Denis Villeneuve rendező egyenesen attól tartott, soha többet nem fog munkát kapni Hollywoodban, épp ezért maga sem hitte el, amikor a stúdió bizalmat szavazott méregdrága Dűne-adaptációjának.

A bukások azonban nem szegték kedvét az Amazonnak: bizalmat szavazott a projektnek és egyenesen sorozatverziót rendelt a folytatásból. A showrunner Silka Luisa (a Tündöklő lányok és a Halo-sorozat író-producere) lesz, írótársként pedig visszatér a Szárnyas fejvadász 2049 írója, aki azóta dolgozott már az Amerikai isteneken, de neki köszönhetjük a Dzsungeltúrát és Kenneth Branagh két Aggatha Christie-adaptációjának szkriptjét is. Scott Free Production nevű cégén keresztül maga Ridley Scott is feltűnik producerként.

A sorozat címe Szárnyas fejvadász 2099 lesz, vagyis vélhetően 50 évvel az előző mozi után játszódik. Ez alapján akár néhány klasszikus szereplő is visszatérhetne, de nem tennénk rá nagy téteket: Ryan Gosling karaktere nagyon úgy néz ki, hogy meghalt, Harrison Ford Decardja pedig talán túl idős már egy ekkora időugráshoz, csak úgy, mint Edward James Olmos Gaffja. De egy sci-fiben persze bármi megtörténhet. A Carla Juri alakította Ana azonban a számítások szerint még csak 78 éves lenne, azaz akár be is köszönhet majd. Villeneuve filmje egy rakás érdekes kérdést felvetett a Szárnyas fejvadász világával kapcsolatban – nem beszélve Scott eredetijéről, amelyet még mindig széles körben elemezgetnek a rajongók –, így muníció akad bőven a sorozathoz, kérdés, az Amazon mit akar majd kezdeni vele. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk