Romantikus iparvárosi sci-fit forgat Baranyi Benő

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 12.

Mikrofilm

Kamaszkori ötletéből készít nagyjátékfilmet.

Misi (Bálint Előd) gátlásos srác, aki részt vesz egy gyógyszerkísérletben, a Zanox nevű pánikbetegség elleni szer hatásait tesztelik rajta. Évek óta szerelmes az osztálytársába, Jankába (Edrős Lili), és miután rájön, hogy a kísérleti gyógyszer egyik mellékhatása az időutazás képessége, végre mer közeledni a lányhoz. 

Ez az alaptörténete a Zanox – Kockázatok és mellékhatások című romantikus sci-finek, amely Baranyi Benő első nagyjátékfilmje lesz, júliusban kezdték forgatni Dunaújvárosban, majd Komlón. Az operatőr Gajdics Dávid, és mint a magyar.film.hu írja, két kamerával forog, így gyorsabban megy a munka. A forgatókönyv is Baranyi Benő munkája. A Bújócska és Anja című munkájáért több díjat is elnyert alkotó kamaszkori ötletét valósítja meg.

A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programja támogatja a filmet, 67 millió forinttal.  „Remek stáb jött össze, és a színészek is nagyon profik, holott sokuknak életkorukból adódóan ez az első nagyjátékfilmje. A dunaújvárosi és komlói forgatás pedig kifejezetten összekovácsolta a csapatot, hisz nem rohant mindenki haza, hanem együtt töltöttük az estéket, éjszakai forgatás után pedig a reggeleket" – nyilatkozta a rendező a forgatásról.

Zanox – Kockázatok és mellékhatások a Salamandra Film és a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készül, Gyurin Zsuzsi és Molnár Dániel a két producer, az utómunkát Oskó-Szabó Csaba koproducer koordinálja, a film marketingjét Sümeghy Claudia executive producer segíti. Az egyik főszereplő, Bálint Előd idén diplomázott a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem színművészeti szakán, Erdős Lili pedig a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója. Szerepel a filmben Hatházi András, Sólyom Katalin, Hozák Kevin, Radvánszky Ronett, Máhr Ágnes, Danis Lídia, Vilmányi Benett, Már Megint Kitty és Vasvári Vivien.

A leadkép Rumann Gábor fotója, forrás: magyar.film.hu

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk