Romantikus iparvárosi sci-fit forgat Baranyi Benő

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 12.

Mikrofilm

Kamaszkori ötletéből készít nagyjátékfilmet.

Misi (Bálint Előd) gátlásos srác, aki részt vesz egy gyógyszerkísérletben, a Zanox nevű pánikbetegség elleni szer hatásait tesztelik rajta. Évek óta szerelmes az osztálytársába, Jankába (Edrős Lili), és miután rájön, hogy a kísérleti gyógyszer egyik mellékhatása az időutazás képessége, végre mer közeledni a lányhoz. 

Ez az alaptörténete a Zanox – Kockázatok és mellékhatások című romantikus sci-finek, amely Baranyi Benő első nagyjátékfilmje lesz, júliusban kezdték forgatni Dunaújvárosban, majd Komlón. Az operatőr Gajdics Dávid, és mint a magyar.film.hu írja, két kamerával forog, így gyorsabban megy a munka. A forgatókönyv is Baranyi Benő munkája. A Bújócska és Anja című munkájáért több díjat is elnyert alkotó kamaszkori ötletét valósítja meg.

A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programja támogatja a filmet, 67 millió forinttal.  „Remek stáb jött össze, és a színészek is nagyon profik, holott sokuknak életkorukból adódóan ez az első nagyjátékfilmje. A dunaújvárosi és komlói forgatás pedig kifejezetten összekovácsolta a csapatot, hisz nem rohant mindenki haza, hanem együtt töltöttük az estéket, éjszakai forgatás után pedig a reggeleket" – nyilatkozta a rendező a forgatásról.

Zanox – Kockázatok és mellékhatások a Salamandra Film és a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készül, Gyurin Zsuzsi és Molnár Dániel a két producer, az utómunkát Oskó-Szabó Csaba koproducer koordinálja, a film marketingjét Sümeghy Claudia executive producer segíti. Az egyik főszereplő, Bálint Előd idén diplomázott a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem színművészeti szakán, Erdős Lili pedig a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója. Szerepel a filmben Hatházi András, Sólyom Katalin, Hozák Kevin, Radvánszky Ronett, Máhr Ágnes, Danis Lídia, Vilmányi Benett, Már Megint Kitty és Vasvári Vivien.

A leadkép Rumann Gábor fotója, forrás: magyar.film.hu

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Grandiózus pamparamm

Raffaello 1514-ben befejezett freskóján I. Leó pápa és Attila néz farkasszemet egymással. Míg az egyházfő felett Szent Péter és Szent Pál levitál, a hun lovak riadtan szökellnek hátra, a barbár küldöttség pedig megretten a keresztény Isten jelenlététől.

Vivát!

Ha azt mondjuk, hogy augusztus 20. Magyarországon immár hagyományosan a nagy fővárosi falunap izzadmányos ünnepe, a színes, szagos, hangos talmi kunsztstüklik, égbe lőtt hamburgerek rajongóinak nagy találkozója, amikor megnyílnak a főváros csak erre az alkalomra tartogatott csodái az egymás sarkára hágni, falkában élvezkedni imádó tömegek előtt, akkor nyilvánvalóan lenézzük a vidéket, a vidékieket, a városi alacsonyabb néposztá­lyo­kat, mindenkit, aki úgymond felutazott, aki szembejön, s nincs kalap a fején.

Bármilyen szakos

Az elmúlt napokban több felől hallottuk rebesgetni – és nemcsak tanároktól, szülőktől, hanem tankerületi szakelemektől is –, hogy a kormány az ősszel a koronavírus-járvány újabb hullámára hivatkozva online oktatást rendel el. Néhány nappal ezelőtt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is erről posztolt a közösségi oldalán, mi több, szerinte már „főispáni hivatalból” is érkezett ilyen értelmű szóbeli jelzés. A képviselő „teljesen életszerűnek” nevezi e lehetőséget, ámbár némi kétkedés is kiérződik soraiból.

Nadrágszíj a függönyre

Nem hirtelen támadtak és nem is múlnak el egyhamar a színházi szakma gazdasági nehézségei. A független, az önkormányzati és az állami fenntartású teátrumok növekvő rezsiárakkal és csökkenő nézőszámmal számolnak, de a jegyárakon senki sem mer nagyot emelni.

„Ha nem dicsérnek”

Urbán András előadásaiban láthattuk először itthon, aztán egyre több darabban tűnt fel. Nagyabonyi Emese újvidéki színésznővel a hazai és vajdasági színjátszás közötti különbségekről, a pálya nehézségeiről és a megtett útról beszéltünk.

A pimasz légy

A nemzetközi jog alapja az államok szuverén egyenlősége. Ebből adódóan bármely állam nemzetközi kapcsolataiban szinte semmi sem történhet annak kifejezett hozzájárulása, azaz szavazata nélkül. Kende Tamás írása az uniós magyar vétók margójára.

Haptákban

A kormány 52 milliárdos bérfejlesztést jelentett be, amelyből a rendőrök is részesülnek. Ez komoly emelés, de kérdés, hogy hosszú távon megállítja-e az állomány csökkenését.

Lombjuk se rezzen

A közelmúltban a mindenféle szükséghelyzetre hivatkozva született, s nagy szakmai felháborodást kiváltó kormányrendelet az egyéb szempontból is sérülékeny erdőállományban könnyítené meg a fakivágást. Nem véletlenül.

„Ötven százalék!”

Évek óta 25 ezer szakdolgozó hiányzik a magyar egészségügyi rendszerből, és ha nem jön érdemi változás, 2023 januárjára ötszörös lesz a különbség az orvosok és a szakdolgozók bére között. A MESZK javaslatcsomagot küldött az államtitkárságnak, és bízik a párbeszédben, a mielőbbi béremelésben.

Nagykapu

Aj Vej-vej következetesen és mindenáron, minden megnyilatkozásával, ideértve a műalkotásait is, az emberi szabadságról, mint alapvető jogról beszél. Nála nincs kiskapu és mellékzönge: az üzenet a kezdetek óta ugyanaz. A kifejezési formák változtak, azok is szervesen egymásból építkezve.