Ryan Goslingból farkasember lesz
gosling_lead.jpg

Ryan Goslingból farkasember lesz

Mikrofilm

A világ legvonzóbb férfija elcsúnyulni készül.

Újabb fejezettel bővül a Universal Sötét Univerzuma – a stúdiót annak idején Drakula, Frankenstein és társai tették naggyá, ezért néhány éve megpróbálták az összes szörnyet, élőt és élőhalottat feléleszteni, hogy egy Marvel-szerű filmvilágot hozzanak létre. Minderről alábbi cikkünkben írtunk részletesen.

Drakula újra támad: új életet próbálnak lehelni az erdélyi grófba

Ismét feltámad a félhalott, egyszer már feltámasztott szörny-unvierzum? A patikamérlegen kimért, bemutatókat tekintve évekre előre lezsírozott hollywoodi stúdiórendszerben ritka az olyan kapkodó fejetlenség, amit az Universal művel a Sötét Univerzum franhchise-ával. Ez az a sorozat, ami annak idején Classic Monsters címkével, Frankensteinnel, Drakulával, Farkasemberrel és társaival a nagyok közé emelte a stúdiót, aminek neve hosszú évtizedekig összeolvadt a maszkos rémisztgetéssel és olcsó szórakoztatással.

A Variety értesülései szerint a következő áldozat Farkasember lehet, akit Ryan Gosling kelthet majd életre. A karakterről 2010-ben mutattak be egy borzalmas remake-et Benicio Del Toro főszereplésével – a hivatkozási pont azonban nem ez, hanem az 1941-es eredeti lesz; vagy ha szerencsének van, esetleg a témába vágó legjobb mozi, az Egy amerikai farkasember Londonban. A készülő film azonban valószínűleg közelebb áll majd az Éjjeli féreg stílusához: modern idők és modern környezet, éjszaka és sötét titkok. Na meg telihold.

Rendező egyelőre még nincs, de azt beszélik, a Romlott oktatás direktora, Cory Finley is benne van a pakliban. A forgatókönyvet az Orange is the New Black írói készítik, mégpedig Gosling ötletéből. Egyelőre azonban nem tudni, mikor kezdődhet a forgatás és kitűzött bemutatóról sincs még hír – a koronavírus miatt ugyanis leállt a folyamat, Gosling pedig az Első ember után nemrég újra leszerződött egy asztronauta-filmhez.

Figyelmébe ajánljuk