Saját klasszikus filmjéből készít remake-et John Woo

  • narancs.hu
  • 2022. május 4.

Mikrofilm

Angol nyelven gyilkol majd A bérgyilkos főhőse.

A hongkongi akciófilmek művésze, John Woo csatlakozik többek között Michael Mann, Frank Capra és Alfred Hitchcock köreihez, vagyis azon rendezők közé, akik saját filmjüket remake-elik: angol nyelven forgatja újra egyik legnagyobb klasszikusát, az 1989-es A bérgyilkost.

Az ötlet természetesen egy streamingplatformtól származik, ám nem a Netflixnek vagy az Apple-nek, hanem az itthon még nem fogható Peacocknak sikerült behálózniuk az akciózsenit. Az ötlet azért nem újkeletű: már 1992-ben felvetődött, akkor Walter Jill és David Giler írta volna a forgatókönyvet, a főhősöket pedig Richard Gere és Denzel Washington alakította volna. Ezt követően 2018-ban röppent fel a hír, hogy egy manapság divatos nemcserés remake-ben kelne újra életre Jeffrey, a bérgyilkos története, főszerepben az Oscar-díjas Lupita Nyong’oval, de végül ebből sem lett semmi. Arról, hogy a friss verzióban ki játszik majd, egyelőre nincs hír.

A film sztorijának központjában egy Jeffrey nevű bérgyilkos áll, aki véletlenül megsebesít egy énekesnőt. Ugyan a visszavonulást tervezgette, de Jeffrey további megbízatásokat vállal, hogy összegyűjtse a pénzt a nő szemműtétére, és természetesen bele is szeret áldozatába. Ténykedése azonban a rendőrség figyelmét is felkelti.

A bérgyilkos bemutatásakor nem volt hangos siker, ám szép lassan kultfilmmé nemesedett: csak az év 9. legnagyobb bevételű filmje volt Hongkongban, ám elhozta a Hongkongi Filmdíj legjobb rendező és legjobb vágás díját is, majd a 90-es években az ország egyéb akciómozijaival együtt olyan rendezőkre volt hatással, mint Robert Rodriguez és Quentin Tarantino. A sikernek köszönhetően maga Woo is bemutatkozhatott a tengerentúlon: az 1993-as Tökéletes célponttal debütált, amit olyan filmek követtek, mint a Rés a pajzson, az Ál/arc, a Mission: Impossible második része.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk