Stallone megkapta, amire minden Rambo-rajongó vágyott

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 1.

Mikrofilm

Egy bazi nagy korhatárbesorolást! Éljen a vén és vérengző csataló!

A világárt se szeretnénk hálátlannak mutatkozni, hiszen kamaszkorunk egyik meghatározó grimaszát és túlélőkését köszönhetjük Sylvester Stallone Rambójának, és az ember soha ne tagadja meg a gyerekkorát! Ezért mi is együtt lelkesedünk Sylvesterrel (73), aki Instagram oldalán leplezetlen elégedettséggel jelentette be, hogy új kisrealista művészfilmje, a vietnámi háborús veteránok lelki életének boncolgatását magára vállaló Rambo 5. az amerikai korhatárbizottságtól a "kemény" R besorolást kapta (eddig nem tudtuk, hogy van puha R is).

Ez barátok közt is annyit tesz, hogy a 17 éven aluliak csak szülői felügyelettel ('hál istennek, ezek lennénk mi) tekinthetik meg, ahogy a 153. születésnapját legjobb barátjával, egy vadászkéssel ünneplő csapzott halálosztó egymaga megoldja a mexikói drogháborús helyzetet. És mindezt azért, mert szeretett házvezetőnője unokáját elrabolják. Sylvester (73) nem egymaga jegyzi a forgatókönyvet, de ebben a fordulatban ráismerünk a keze munkájára.

De ne kukacoskodjunk, mert még a Rambo 6-ban Sly előveszi a cinikusokat. Örüljünk inkább az alkotóval, aki a következő szavakat tette közé az Instagramon:

"Great day! We got our HARD R Rating today! What’s coming is going to be unlike anything you’ve ever seen...” ...Death is coming” John said..."

Egyébként már alig várjuk, hogy elkészüljön Stallone egy másik klasszikusa, a Tango és Cash folytatása - ez volt az a filmtörténeti mérföldkő, melyben Stallone az önirónia vonzásába kerülve maga csinált "viccet" Rambóból:

Figyelmébe ajánljuk