Szabad prédává vált a Tomb Raider

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 1.

Mikrofilm

Harmadjára kaphat új színészt és újraindítást a klasszikus videójáték adaptációja.

Az MGM stúdió elvesztette a Tomb Raiderhez kapcsolódó jogait, mivel májusban járt le a határidő, amikor zöld utat adhatott volna egy újabb folytatásnak. A Lara Croft nevű csinos régész kalandjairól szóló sorozat először videójátékon hódította meg a világot: az első rész 1996-ban került a piacra, a legutóbbi pedig Tomb Raider Reloaded címen idén jelent meg. Az első filmadaptációt, a Lara Croft: Tomb Raidert 2001-ben mutatták be a mozikban; ebben és a két évvel későbbi folytatásban (Lara Croft: Tomb Raider - Az élet bölcsője) Angelina Jolie alakította a főszereplőt. 2018-ban aztán újraindították, azaz rebootolták a szériát, ekkor már az Oscar-díjas Alicia Vikanderrel fémjelezve. Ez a Box Office Mojo adatai szerint szinte dollárra pontosan annyi bevételt hozott, mint az első Angelina Jolie-film: világszerte 274 milliót, ami a mai, Marvel-mozikkal tűzdelt időkben nem túl sok, ám a 94 milliós büdzséhez mérten nem is rossz eredmény.

A stúdió jóvá is hagyta a folytatást, amelyet a Lovecraft Country alkotójára, Misha Greenre bíztak volna, ám a projekt sehogy sem akart összejönni – és most már nem is fog. A jogok visszaszálltak a játékot gyártó céghez és annak produkciós partneréhez, a GK Filmshez. A hírek szerint azonban máris hatalmas licitháború tört ki, amit egy forrás egyenesen etetési őrületnek bélyegzett, mivel a stúdiók cápaként marakodnak a megfilmesítési jogokért. Mindez azért is érdekes, mert a Tomb Raider franchise ugyan széles körben ismert, de inkább videójáték formájában, a filmváltozatok közül ugyanis egyik sem aratott valódi, elsöprő sikert. Épp ezért bárkihez kerülnek a jogok, a győztes a siker érdekében minden bizonyára ismét – immár harmadszor – rebootolja majd a sorozatot; azaz búcsút mondhatunk Alicia Vikandernek is, aki a kritikák szerint remekül helytállt a 2018-as filmben.

A színésznő korábban még izgatottan várta a folytatást, amikor azonban az Amazon felvásárolta az MGM stúdiót, a projekt háttérbe szorult. Valószínűleg így eshetett végül kútba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk