Szexuális zaklatás miatt ítélték el a Nyerd meg az életed színészét

  • narancs.hu
  • 2024. március 19.

Mikrofilm

O Jongszu Golden Globe-ot nyert a világsikerű sorozat egyik szerepéért, most nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A Nyerd meg az életed világsikeréből (melyet ebben a cikkünkben mutattunk be) jócskán kijutott az abban szereplő dél-koreai színészeknek is: előtte hazájukon kívül nagyrészt ismeretlenek voltak, de a túlélősorozatért többek között I Dzsongdzse Emmy-díjat nyert, míg O Jongszut Emmyre és Golden Globe-ra is jelölték. Utóbbi a sorozat egyik legemlékezetesebb mellékszereplője volt, mint a játék egyik legidősebb résztvevője. A 79 éves színészt most szexuális visszaélés miatt nyolc havi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, emellett 40 óra szexuális erőszakról szóló előadáson is kötelezően részt kell vennie.

O Jongszut egy meg nem nevezett színésznő jelentette fel 2021-ben, akivel még 2017-ben játszottak együtt egy színházi előadásban. Az ügyet először ejtették, a nő azonban ismét feljelentette a színészt szeméremsértésért. A Deadline értesülései szerint O Jongszu megölelte és arcon csókolta a nőt annak akarata ellenére. A színész még tavaly beismerte, hogy helytelenül cselekedett, azonban tagadta a vádakat és azt állította, hogy csak azért fogta meg a nő kezét, hogy körbevezesse egy tó körül. A bíró azonban az áldozattal értett egyet, akinek állítása az ítélet szerint részletessége és személyessége miatt nem lehet kitaláció. Szintén a nő vádjait erősítették meg a naplójából származó részletek, illetve az eset utáni beszámolói.

O Jongszu a The New York Times szerint hazájában igazi veterán színpadi színésznek számít, több mint 200 előadással a háta mögött. A filmes tapasztalata ennél jóval kisebb, a Nyerd meg az életed mindössze az ötödik projektje, előtte feltűnt A Silla királyság ékköve című sorozatban, korábbi legismertebb szerepe pedig egy idős szerzetes a Tavasz, nyár, ősz, tél… és tavaszban. A színész fellebezni tervez az ítélettel szemben, azonban máris ejtették őt a Love Letter című darabjából, és a Kínai Kulturális Minisztérium is visszavonja azt a reklámját, amelyben ő is szerepel. Szintén bukta szerepét Jang Uszok About Family című filmjében, és az is eldőlt, hogy nem tér vissza a Nyerd meg az életed követkető évadjában sem.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?