Újabb Fűrész-mozi érkezik

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 18.

Mikrofilm

Nincs, ami megállítsa a horrorszériát.

Vannak filmsorozatok, amelyek egyszerűen nem tudnak véget érni: valószínűleg életünk végéig James Bondot és szuperhősmozikat fogunk nézni, és még az oroszországi olajmezők kimerülése után is érkezni fog pár tucat Halálos iramban-folytatás. Mindez persze nem újdonság, a klasszikus horrormozik már évtizedekkel ezelőtt csúcsra járatták az újabb és újabb bőrlehúzást: a Péntek 13-sorozatból 12 rész készült; a Halloween számlálója 10-nél jár; de Rémálom az Elm utcábanból is akad már 9.

Hasonló pályán halad a Fűrész című sorozat is: a 2004-es első rész igazi, semmiből érkező, meglepő siker volt, ami a közönséget és a kritikusokat is ámulatba ejtette. Amint azonban sorban érkeztek az újabb és újabb részek, úgy fogyott el a lendület és a kreativitás a sorozatból. A harmadik rész végén a Robin Bell alakította John Kramer, azaz Jigsaw, az elmebeteg, gyilkos játékokért felelős főgonosz meghalt – mindez 2006-ban történt, azóta hat (!) további Fűrész-rész érkezett, legutóbb tavaly Spirál: Fűrész hagyatéka címmel, Chris Rock főszereplésével.

A hírek szerint azonban továbbra sincs szó arról, hogy a sorozat befejeződjön: máris bejelentették a következő, szám szerint tizedik, egyelőre cím nélküli felvonást, amely 2023. októberében érkezik majd a mozikba. A rendezésért egy Fűrész-veterán, a hatodik és a 3D című, hetedik filmért felelős Kevin Greuter felel majd.

A Lionsgate stúdió sajtóközleménye azt ígéri, hogy bár jelenleg a történet, a szereplők és semmi egyéb nincs még tisztázva, de biztosak lehetünk benne, hogy az új mozi rabul ejti és alaposan felrázza a rajongók szívét és egyéb belső szerveit. Mindezek alapján úgy tűnik, inkább az eredeti Fűrész-sorozatot folytatják majd (azaz azt, amelyiknek a főgonosza a harmadik részben meghalt, majd a 2017-es Fűrész: Újra játékban című felvonásban visszatért), és nem a Spirál című legutóbbi spinoffot bővítik tovább – bár valószínűleg ez is csak idő kérdése.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.