Vége a színészek sztrájkjának Hollywoodban

  • narancs.hu
  • 2023. november 9.

Mikrofilm

Az egyezség egy egymilliárd dollárosnál nagyobb szerződéssel ért véget.

Hivatalosan is véget ért a hollywoodi színészek sztrájkja, miután a színészek szakszervezete előzetes megállapodást kötött a producerszövetséggeljelentette be az érdekvédelmi szervezet.

A szakszervezet és az AMPTP producerszövetség (ők képviselik többek közt Netflixet és a Walt Disneyt is) egymilliárd dollárosnál nagyobb szerződésről egyezett meg. 

A megegyezés három fontos dolgot tartalmaz:

  1. a minimálbérek emelése, ami nyilván a kisebb fizetésű színészek számára fontos,
  2. egy streamingbónusz, vagyis hogy ne csak a mozik, hanem a streamingszolgáltatók nézettsége alapján is járhasson pénz,
  3. védenék a színészeket attól, hogy mesterséges intelligenciával generált képeiket jogosulatlanul felhasználják.

A szakszervezet közleménye szerint története legnagyobb sikere ez az egyezség.

A színészek júliusban kezdtek sztrájkolni, csatlakozva a forgatókönyvírókhoz. Az egyik legnagyobb vita a streaming bevételeiből kapott pénz körül volt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk