Egy színésznő nem akart egyedül maradni férfi színésztársával – erre beperelték

  • narancs.hu
  • 2023. november 7.

Mikrofilm

Az Oscar-díjra jelölt Abigail Breslin a vádak szerint hátráltatta a produkciót.

A #meetoo korában a legnagyobb sztároknak is egyre kevésbé fér bele, hogy a forgatáson bunkón vagy illetlenül viselkedjenek – hát még hogy kétes megjegyzéseket tegyenek kollégájukra vagy zaklassanakj másokat. Az Amadeus Oscar-díjas színészét, F. Murray Abramet nem illő viselkedése miatt rúgták ki egy sorozatból, de Bill Murray is kényszerült már magyarázkodni hasonló miatt, a veterán komikusnak, Jeff Garlinnak pedig szexuális viccekért kellett távoznia A Goldberg-családból, ahol ő alakította a főszereplő édesapját. Az egyik legnépszerűbb talkshow házigazdája, Ellen DeGeneres hírneve azért szenvedett csorbát, mert a képernyőnek mutatott arcával szemben a színfalak mögött kifejezetten bunkón viselkedett.

Mindezek ellenére úgy néz ki, még mindig van példa arra, hogy egy színésznő azért kerül gondba, mert szót emel valaki illetlen viselkedése ellen. Abigail Breslint most azért perelte be a Dream Team Studios és a WM Holdings, mert a Classified című thriller forgatásakor nem akart egyedül maradni a díszletben színésztársával, Aaron Eckharttal, aki szerinte agresszíven viselkedett.

A periratok szerint a cég azzal vádolja a színésznőt, hogy akadályozta a munkát: a produkciónak Breslin vádja miatt szinte teljesen le kellett állnia, ugyanis azt állította, veszélyben érzi magát, ezért több jelenetben nem volt hajlandó Eckharttal együtt lenni.

A cég szintén nehezményezte, hogy a vádak miatt Breslinnek drága szállásokat kellett foglalni, hogy így tartsák távol Eckharttól. Egy helyszínen dolgozó producer szerint viszont semmilyen bizonyítékot nem találtak, ami alátámasztaná Breslin állításait, amit nemes egyszerűséggel „vad, hisztérikus képzelgésnek” bélyegzett. Azt nem tudni, a színésznő felhívta-e Eckhart figyelmét is arra, hogy kényelmetlenül érzi magát miatta, az azonban biztos, hogy levelet írt a Színészek Céhének, hogy tájékoztassa a szervezetet.

Breslin nem volt hajlandó megállapodást aláírni a produkcióval, így a producerek nem jutottak hozzá a máltai forgatás után járó 80 ezer dolláros adójóváíráshoz sem. Ezt az összeget pedig most a színésznőn akarják behajtani.

A most 27 éves Abigail Breslin 10 évesen, a 2006-os A család kicsi kincse című komédiával robbant be a filmvilágba, amelyért Oscarra is jelölték. Azóta szinte nincs is olyan év, hogy ne szerepelne valamiben. Legismertebb filmjei a Zombieland-sorozat, a Mindnenképpen talán című romkom, a Nim szigete című fantasy, valamint a Stillwater – A lányom védelmében. Eckharttal korábban is dolgozott már együtt a 2007-es Ízlések és pofonok című komédiában. Aaron Eckhart szintén nem számít ismeretlen arcnak, ő alakította Harvey Dentet A sötét lovagban, blockbusterek mellett pedig olyan elismert független mozikban is játszott, mint a Köszönjük, hogy rágyújtott! vagy az Erin Brockovich: Zűrös természet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk