"Egyfajta tisztelgés az Orbán-rezsim által elpusztított demokratikus értékek előtt"

Nagytotál

Építészet, film, játéktervezés, szamizdatkiadás – Rajk László mindegyikben a teret, a tér kínálta szabadságot kereste. Most is ezt teszi, a 70. születésnapjára kiállítással lepi meg magát és a közönséget, a tárlaton szoborszerű térmodellekkel és a közéletből kiírt fogalmak „visszaírásával” tágítja a kulturális teret.

A 70. születésnapjára időzített kiállításra készülő építésszel, egykori szamizdatossal és valahai szabaddemokrata politikussal nyomtatott kiadásunkban közlünk nagyinterjút. A beszélgetésünkből már közreadtunk egy kis ízelítőt – a teljes interjú a lapban olvasható –, most megtekinthetik a kiállításról készült képeinket is.

Rajk László az interjúban így beszélt az eseményről: "Izgulok, hogy elkészüljek a kiállítással, ami február 7-én nyílik a Fugában. A 2011-től folyamatosan bővülő Hiányzó… című akcionista frottázssorozatomat állítom ki a hozzá tartozó szövegekkel, melyek egyfajta személyes tisztelgések az Orbán-rezsim által könyörtelenül elpusztított demokratikus értékek előtt, illetve épület- és díszletmaketteket, hosszú fémlábakra helyezve. Filmszobroknak nevezem őket. Ezzel fogok ünnepelni."

false

 

.

false

 

.

false

 

.

false

 

.

false

 

.

false

 

.

false

 

.

false

Figyelmébe ajánljuk