A megvalósult Orbánia: stadiont formázó vetítőhely épült az Eb-re Csepelen

  • narancs hu
  • 2016. június 12.

Narancsblog

Makovecz Imre és Lenin szelleme a gyárkapuban találkozik Orbán Viktorral.

A Magyarországon – közismert okokból – tomboló stadionépítési téboly újabb tragikomikus állomásához érkezett. Immár tényleg kozmikus méreteket ölt a hülyeség. Budapest XXI. kerületében, Csepelen, az egykori Csepel Vas- és Fémművek valamikori 1-es kapuja és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola közötti üres telkeken, ha úgy tetszik téren, hatalmas, stadiont formázó vetítőhely épült a labdarúgó-Európa-bajnokságra – természetesen közpénzből. A vonatkozó beszámolók szerint az önkormányzat roppant büszke is a láthatóan méregdrága műalkotásra, amelyben az M4 nevű állami sporttévé közvetítéseit nézheti majd, némi élő szakértéssel és tánccal fűszerezve Csepel nagyérdemű lakossága, ingyen és bérmentve. Mert itt gondoskodva van ám a dolgozók jó közérzetéről.
Magunk is jártunk a helyszínen, s elszörnyedtünk az aránytévesztés e gátlástalan diadala láttán (aránytévesztés: egyebek mellett a nyalásban, ezt ugye nem kell magyarázni). A stadionnak látszó valamiről a kocsmablog nevű portál közöl bő képanyaggal színesített beszámolót, tényleg érdemes megnézni, bár bizonyosan élőben és üzem közben az igazi. A mi csapatunk Izland elleni meccsét például a szovjet ellen 44 éve épp az Eb-elődöntőben 11-est vétő Zámbó Sanyi bácsi fogja értelmezni. És így tovább…
Az idézett portál azért feltesz két kérdést: mi lesz a nyilvánvalóan aranyáron felhúzott épület sorsa a meccsek után, s vajh megtudjuk-e valaha, hogy mennyibe is fájt ez a cirkusz a csepeli köznek. Addig viszont örüljünk, hogy e stadionkában a legendás Csíki sört csapolják, mert székely–magyar az egytestvér itt. S bánkódjunk, hogy szegény Makovecz Imre és az alkotmány helyével szemben régebben szoborként strázsáló Lenin elvtárs ezt már nem érhették meg. Most mind a ketten gratulálnának, no, nem a művet létrehozó Borbély Lénárd fideszes polgármesternek, hanem a nagy mű szellemi atyjának, Orbán Viktornak.

UPDATE!!!

A polgármester a csepeli önkormányzati portállal ismertette, hogy mi lesz az építmény sorsa az Eb után: „Bolondok lennénk lebontani, hiszen a foci-Eb után jön az olimpia, jövőre az úszó-világbajnokság, két év múlva pedig foci-vb. Egy olyan új rendezvényteret hoztunk létre, amely nemcsak sportesemények alkalmával hozza össze a csepelieket, hanem koncertek, családi rendezvények megtartására is kiválóan alkalmas” – mondta Borbély Lénárd.

Figyelmébe ajánljuk