Az MDF jelszavával kampányoló Vona Gábor Orbán módszerével operál

  • narancs.hu
  • 2015. május 10.

Narancsblog

Vona Gábor hatalomátvételre készül, s ehhez híveinek is fazont kell igazítaniuk, nem is kicsit – hál’ istennek megvannak az ehhez szükséges útmutatók: Vona megnevezi őket! Narancsblog!

Vona Gábor, a Hun Oroszlán (ezt a Facebookjáról szedtük, magunktól eszünkbe nem jutott volna), tehát e nagymacska ma azzal fordult a jelzett fórumon mostani és majdani híveihez, hogy készüljenek, mert eljött a néppártosodás ideje. Néppárt vagy (nemzet)halál – ez itt tehát az égető kérdés. Mert – most kapaszkodjanak, mert olyat látnak, amit el sem képzeltek eddig, Antall József atyánk szelleme költözik be Vona Gábor oroszlányos testébe –, mert tehát a Jobbik lenne így a nyugodt erő maga! Persze szükséges ahhoz valamelyest benne lenni a korban, hogy valaki felismerje a hatalomra készülő MDF legfontosabb jelszavát, de annál nagyobb az öröm a ráismeréskor. A nyugodt erő, basszus!

false

Volt itt már Orbán Viktor is Antall utóda, de az azért valóban nem semmi, ha tényleg Vona Gábor lesz az. Akármilyen néppárti köntösben is szaladgáljon mostantól. Mondjuk ezt abban a szilárd meggyőződésben, hogy Antall Józsefnek rengeteg mindenfélére szüksége lehet e hazában, de utódra pont nem. Nagyon nem.

Szerencsére nem kell Vona antallizálódási szándékait olyan komolyan venni, hiszen a közlemény második felében már kitör belőle a benne lakó Orbán Viktor. S mint nagy előképe egykor, ő is megmondja, hogy mikor áll bele a magyar a fejébe a néppártias gondolkodás. Orbán ezt (vagy az ő szavával a „polgári” gondolkodáshoz elengedhetetlenül szükséges vértezetet) anno a Bencsik-féle Demokrata című periodikából, a Magyar Nemzetből, illetve a Széles Gábor-féle Magyar Hírlapból ajánlotta kiolvasni a magyaroknak.

Egyfelől, hol vannak ezek már? Másfelől is, hol vannak ezek már? Hisz’ egyfelől Orbán ma már Habonnyal épít új médiabirodalmat, leginkább azért, mert a felsoroltak már avíttosak, büdösek, s épp a Napi Gazdaság átkeresztelésén törik azt a szép és okos fejüket (legyen Napi Halálbüntetés, gazfickók!).

Másfelől Vona sem arra szólítja föl híveinek majdani hosszú sorát, hogy a híresztelések szerinti új haver, Simicska Magyar Nemzetéből okosodjanak ki, igaz, nem is a kurucinfóra buzdít. Nos tehát, kedves jelen s majdani Vona-fanok, forgassátok a Barikádot, böngésszétek az alfahir.hu-t, s szemeteket le ne vegyétek az N1TV-ről. Meglátjátok, olyan nyugodt erő lesz belőletek, hogy a náci tetkók is eltűnnek a bőrötökről.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.