Demeter és Megadja, ez a két vidám fiú nem rest behajolni, bocsánat, lehajolni némi apróért

  • 2020. augusztus 6.

Narancsblog

De mesélni már kevésbé szeretnek róla.

„Origo: A baloldali sajtó képtelen volt a Petőfi Irodalmi Múzeum könnyűzenészeket segítő pályázatát úgy közzétenni, hogy ne említse meg: Demeter Szilárd és Megadja Gábor együtt zenélnek egy rockzenekarban.

Demeter Szilárd: Ja, nagyon megakadt a torkukon, hogy mi vállaltan rockzenészek is vagyunk.

Megadja Gábor: A haladár média eget rengető felfedezése csak a hálózatelemző szociológusokéval vetekszik: iszonyú körítések árán ahhoz a felismeréshez jutnak, hogy az emberek ismerik egymást. A jelenség megdöbbentő.

(…)

Origo: Szilárd, ezt most tőled kérdezzük – bekerültél az NKA bizottságába, ahol hozzád tartoznak a könnyűzenei kollégiumok, illetve a „Köszönjük, Magyarország!" programban is a PIM-en keresztül kerülnek kiosztásra a könnyűzenei támogatások. Ez hogy érinti a zenekarodat?

DSZ: Nekik szívás, nem pályázhatnak. Vagy legalábbis ezzel a zenekarral nem: sem az NKA-hoz, sem a PIM-hez”.

E két részlet abból az interjúból való, amit az Origo készített tavasszal a Loyal együttes két oszlopával, Demeter Szilárddal és Megadja Gáborral, akik láthatóan nem állnak hadilábon a humorral, különösen, ha bőrdzseki becsületét kell megvédeni a „haladárokkal” szemben. „Pedig mondtam Szilárdnak, hogy

ne ossza ki a száz millát, adja ide nekünk,

legyen tényleg oka az ellenzéki sajtóhisztériának, de nem akarja” – vicceskedett Megadja, de azt persze nem kötötte a riporter orrára, hogy Demeter ekkor már hónapok óta fizette azt a Doutdes Bt. nevű céget, amelynek éppen ő a beltagja.

Most azonban 444.hu kiszúrta Megadja vállalkozását

a PIM most közzétett idei szerződéslistáján, s kiderült,

hogy a Doutdes Bt. „stratégiai tanácsadó tevékenység” címén kap 6,6 millió forintot erre az évre.

Minden bizonnyal azért – gondolnánk –, mert e nélkül a Loyal együttes Petőfi Irodalmi Múzeum nem tudna kellő hatékonysággal működni, de valószínűleg a Megadja bt-je sem. „A 6,6 millió forint jelentősnek mondható egy olyan vállalat életében, amely 2018-ban összesen 3 millió forint bevételt könyvelhetett el” – írja a 444.hu a Doutdes Bt-ről, amivel kapcsolatban az érintettek minden bizonnyal cáfolnák, vicceskednék el, hogy köze lenne zenekarukhoz.

Ahogy természetesen annak sincs köze a Loyal együttes karrierjéhez,

hogy a közelmúltban megtartott lemezbemutató koncertjük az A38 hajón volt, amelyről ugyancsak elmondható, hogy a PIM stratégiai partnere; a most közzétett szerződések alapján ugyanis a népszerű koncerthelyszínnek ilyen-olyan címen több 50 millió forintot fizet ki idén a Petőfi Irodalmi Múzeum.

Figyelmébe ajánljuk