Egészen vérlázító, hogy mit művelnek Orbánék Felcsúton

  • narancs.hu
  • 2017. június 24.

Narancsblog

Ömlenek az állami milliárdok a miniszterelnök passziójára, miközben pont azt nem teljesítik, amit korábban vállaltak.

Orbán Viktor odavan a fociért, szívének kedves Felcsút, nincs is annál jobb a számára, hogy Felcsúton építsen futballakadémiát. A Puskás Akadémia elvileg azért alakult, hogy az ott kinevelt fiatal reménységek a hazai élvonalban és nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Ehhez képest tavaly kiestek a hazai bajnokság első osztályából, majd most megnyerték a második vonalat, így ismét az NB1-ben szerepelhetnek.

„A legnagyobb érték a magyar labdarúgásban az akadémiai rendszer, ezt kell megőrizni, ezt kell erősíteni. Ezt kitanultuk az elmúlt tíz évben, ehhez értünk. (…) Azt gondolom, ha az akadémiai rendszert stabilizáljuk, akkor lesz világszínvonalú magyar futball” – ezt a miniszterelnök nyilatkozta nem sokkal azelőtt, hogy a magyar válogatott hatalmasat égett Andorra ellen. Mondta ezt úgy, hogy a Puskás Akadémia fiataljait gyakorlatilag száműzik a csapat első keretéből, így alig lesz egy-két olyan játékos, akit a tao-milliárdokkal kitömött egyesület nevelt ki.

Orbán a saját stadionjában gratulál a Real Madrid fiataljainak

Orbán a saját stadionjában gratulál a Real Madrid fiataljainak

Fotó: MTI

Azt, hogy mennyire magasról tesznek a valódi utánpótlás-nevelésre, kiválóan mutatja a mostani átigazolási politikájuk. A Felcsút minden más élvonalbeli csapatnál többet és minden bizonnyal több pénzért is igazolt, eddig nyolc focistát szerződtettek a már az előző félévben is alaposan megerősített keretbe ahelyett, hogy a saját tehetségeiket karolnák fel, már ha vannak persze.

Nem kétség, a „királyi” páholyból Orbán Viktor minél több felcsúti sikert szeretne látni, és a vezér öröméért mindent meg is kell tenni. Még azt is, hogy a gigapénzeken összevásárolt játékosok érkezésével pont a fiatal akadémisták előtt zárulnak be az eddig sem olyan tágra nyitott kapuk.

Kicsit drága játék ez, főleg úgy, hogy egy jó részét az adófizetők állják.

A focit szeretni kell!

Nagy a helyezkedés az építőiparban a Közgép félreállítása után. A nagy külföldi vállalkozásoknak semmiképpen nem válik hátrányára, ha tudják, mikor és hová kell utalni a „hálapénzt".

Figyelmébe ajánljuk