Ezt a levelet őrzi majd meg a történelem mint az Orbán-rendszer Aranybulláját

  • narancsblog
  • 2016. december 13.

Narancsblog

Csak szegény szerző neve hullik majd a feledésbe.

Orbán Viktor belátható időn belül tényleg felköltözik a várba; a cseppet sem stílusidegen erkélyt már oda is toldották a palotájához, szépen épül a lovarda, biztosan elkészültek egy kisebb stadion tervei is, hogy otthon érezhesse magát, országos vagy inkább világnagy tervei kivitelén fáradozva. S amikor Orbán bevonul majd a várba, nyilván lesz valami szolid ünnepély is, a helyi hatalmasságok megcsókolják a kaftánja szegélyét, ökumenikus istentiszteletre hív a Mátyás-templom harangja, s a népviseletbe öltözött elöljáró sóval és kenyérrel köszönti a palota új lakóját. Nos, minden bizonnyal Nagy Gábor Tamást, a kerület polgármesterét látjuk majd ott pruszlikban pirulva, tekintettel a történelmi pillanat nagyszerűségére, illetve arra, hogy mindez még ebben a ciklusban bekövetkezik, így hát nagy eséllyel fogadhatni Nagyra. Így lehet ezzel ő maga is, mert a hirtelen felinduláson túl csakis az ebből fakadó küldetéstudat indíthatta olyan mérvű orcátlanságra, amit eddig legfeljebb pszichopata seggfejektől tapasztaltunk. Igen, az ún. négyigenes levélről beszélünk, aminek megírásába persze valóban belejátszhatott a hirtelen felindulás is, hiszen ki szereti, ha beleverik az orrát abba, hogy ő – magas, a köztől kapott hivatala ellenére – tulajdonképpen egy piti szélhámos.

Történt ugyanis még novemberben, hogy a Magyar Nemzet napvilágra turkált mindenféle adatot arról, hogy Magyarország legdrágább lakóövezetében, a budai Várban gyakorlatilag bagóért (egy újpalotai vagy Csepel külsői másfél szobás panel áráért) vesztegetik az önkormányzati tulajdonú bérleményeket, persze nem akárki fiának, hanem titokban megválogatott jómadaraknak, egyebek (Kossuth-díjas színész, minisztériumi hátramozdító, az önkormányzat valamikori pénzügyi góréja, ilyenek) mellett magának a polgármesternek, és b. exnejének. A bérleti díjak szerfelett röhejes voltára elegendő példa, ha a mondott színművész – ugyan ki is lehetne, Blaskó Péter – 117 négyzetméteres hajlékának 45 ezer forintos ellentételezését említjük – ennyi pénzért a nyócker legnépszerűtlenebb bugyraiban sincs negyedekkora kecó sem.

Ám amikor az ügy kipattant, Nagy még ott tartott, hogy ekkora disznóságért csak tartozik valaminő magyarázattal, legalább a saját esetében, ugyebár mégiscsak az a legnagyobb pofátlanság. Ekkor azt mondta, hogy nehéz ám az élet, mert ő vidékről felköltözvén a székesfővárosba albérletről albérletre hányódott, négyszer is költözött, s akkor éppen Érden volt „szívességi lakáshasználó”. De annak is kitelik egyszer az ideje, meg amúgy is felőrölte már őt a mindennapos bejárás a rettenetes agglomerációból. Szánalmas mentegetőzés, kivált annak tudatában, hogy a Nemzet Nagy tulajdonában lévő leányfalui és XI. kerületi ingatlanokat is említett a leleplezéskor.

De azóta a helyzet tényleg megváltozott, Nagy egy Táncsics Mihály utcai műemlékben húzza meg magát, szűk 71 négyzetméteren, s mi tagadás, a csipája is kinyílt.

Gallowich Margit kerületi LMP-s képviselő még novemberben megkérdezte tőle levélben, hogy szerinte ez a tempó etikus-e, jogszerű-e, igazságos-e, illetve méltányos-e. E kérdésekre mára sikerült válaszolnia a polgármesternek. A négyigenes levelében, mindenki ismeri már. Van, aki után az Aranybulla, s van, aki után 610 feljelentés marad fenn. Orbán Viktor rendszere után meg ez a levél. Nagy után meg semmi, hiába írta ő, azt elfelejtjük: az egyik felfuvalkodott ripők volt az uzurpátor tányérnyalói közül, akinek egy időre felvitte isten a dolgát, aztán érdemei szerint tollba és szurokba hempergették. Addig is, csakis a miheztartás végett, szögezzük le.

Nagy „piaci alapú” lakásbérlése:

1. Jogszerű-e?

Nem. Inkább a jog kifordítása, megcsúfolása, bűnös dolgok leplezésre irányuló alkalmazása.

2. Igazságos-e?

Nem, igazságtalan mindenkivel szemben, akik ennyi pénzből méltatlan körülmények között kénytelenek élni.

3. Méltányos-e?

Nem, hiszen ez tulajdonképpen ugyanazt jelenti.

4. Etikus-e?

Nem. De azért ez a legszebb, hisz az etika a józan ész ösztönzése a helyes cselekedetekre. Miféle etika az, ami azt diktálja, hogy verd át őket, s köpjél rájuk? Antietika, vagyis a NER etikája. A valóságon túli világ játékszabálya.

Figyelmébe ajánljuk