Kövér egyértelművé tette, ha nem így lesz, kicsinálunk benneteket

  • narancs.hu
  • 2016. február 17.

Narancsblog

Hamarosan polgármestert választanak Salgótarjánban, a Fidesz bevetette csodafegyverét. Kövér László sterilizálót avatott… Dehogy avatott: vicsorgott, fenyegetett.

Kórházi részleget avatott tegnap Kövér László Salgótarjánban, 200 millió forintos sterilizálót, a létesítmény főigazgatója alig győzött hálálkodni a kedves, jó házelnök úrnak. „Ez a kórház az év minden napján, csendesen teszi a dolgát, zökkenőmentes a működés azóta is, hogy állami tulajdonba került” – mondta dr. Bercsényi Lajos, de talán tudta, hogy a neves férfiút cseppet sem izgatja az átadott részleg, és eszébe sem jutott volna a városba jönni, ha nincs a kampányfinisben járó polgármester-választás. Jellemző, hogy az avatóról szóló tudósítások nem idézik a házelnököt, valószínűleg nem is mondott semmit, mit is mondhatott volna? Azt, hogy „eredményes sterilizálást”?

Kövér és a polgármesterjelölt

Kövér és a polgármesterjelölt

Fotó: MTI

Szóval, Kövér legfeljebb hümmögött a sterilizálóban, ám az ezt követő sajttájon már nagy volt a szája. Azzal jött, hogy 2010–2014 között, fideszes vezetéssel Salgótarján maga volt a tejjel-mézzel folyó Kánaán, azóta viszont…

„Salgótarján 3 milliárd 250 millió forintnyi adósságtól mentesült a konszolidációs program keretében. (…) A tehetségesebb és tisztességesebb városvezetések tudtak élni ezzel a lehetőséggel (…), kevés olyan városvezetés van az országban, amelyik arra a bravúrra lett volna képes, hogy a több mint 3 milliárd forintnyi adósság után az előző vezetéstől még átvett 945 millió forintos többletet viharos gyorsasággal lenullázza, és kevesebb mint két esztendő alatt szinte visszajuttassa a várost ugyanoda, ahonnan elindult” ­– fakadt ki Kövér, mintha nem is Orbán Viktor zárta volna el a választási eredmény után a pénzcsapot. Mintha nem mondták volna korábban is, hogy ez lesz, ha rosszul találnak szavazni.

Úgyhogy Kövér csak a régi lemezt tette fel, amikor azt mondta: „Ha a salgótarjániak gyermekeik, unokáik számára élhető jövőt szeretnének, nem szabad hibát elkövetniük az időközi választáson, olyan polgármestert kell választani, aki képes felelősséggel gazdálkodni, és megtalálja a partneri viszonyt a kormányzattal.”

Szóval, kedves salgótarjániak, meg lett mondva újból, ha nem a Fideszre szavaztok, megnézhetitek magatokat. Kövér csak egyértelművé tette: ha nem így lesz, kicsinálunk benneteket. A gond csak az, hogy ha a Fideszre szavaztok, akkor sem lesz másképp. Gondolja-e bárki Salgótarjánban, hogy Orbán képes megbocsátani 2014-ért?

Neked ajánljuk