Magyarország külügyminisztere már mindennap lehazugozza valamelyik közvetlen külföldi partnerét

  • narancsblog
  • 2015. szeptember 12.

Narancsblog

A mai páciens, Werner Faymann osztrák kancellár régi kuncsaftja Szijjártó Péter külgazdasági miniszternek. A magyar külügyek névleg legfőbb irányítója nagyot megy az utóbbi napokban.

Nagyüzem van, csak az elmúlt hetekben hazugoztunk mi már – állami szinten! – svédet, franciát, németet, ez a Faymann meg visszajáró vendég Szijjártónál. De a magyar külügyek fáradhatatlan robotosa nem lankad, ma is lehazugozza a francba a szomszéd vezetőt. Az ingerültség érthető és ismerős, Faymann ugyanis nem fárasztotta magát azzal, hogy a Spiegelnek adott interjújában finomkodjék Orbán Viktorral kapcsolatban. Már maga a cím is beszédes: Österreichs Kanzler vergleicht Orbáns Flüchtlingspolitik mit Holocaust. Ami pedig alatta következik, az tényleg betalálhatott Szijjártónál. S ha még csak nála.

Faymann ugyanis olyanokat mond, hogy Európa legsötétebb korszakát idézi az, ha vonatokra rakják az embereket, s egészen nem mondanak nekik igazat arról, hogy hova is megy az a vonat… Vagy: Orbán felelőtlenül cselekszik, amikor mindenkit gazdasági menekültnek nyilvánít, és „tudatosan az elrettentés politikáját alkalmazza”. De nyilván nem ezek fájnak igazán, hanem az, hogy Faymann a nyilatkozatában a szankciók lehetőségét is felveti. Na, a pénz! Az kibassza minálunk a biztosítékot! Szijjártó el is futott menten az MTI-hez és az osztrák nagykövethez (a járást alighanem már jól ismeri), s leadta a szokott dumát. Hazudik, össze van esküdve Magyarország ellen, nem méltó satöbbi.

Az egy dolog, hogy Európa jó részének a szemében mi lettünk a legutálatosabbak, de nem lehet valamiben véletlenül igazuk? És igen, mi! Persze általában Orbánnal nevesítik, de Magyarországra, s a magyarokra gondolnak. Kinek jó ez? Nekünk például jó?

Figyelmébe ajánljuk