Megint hatvan – A Fidesz továbbra is hazudik a tanárok béremeléséről

  • narancsblog
  • 2013.09.01 14:25

Narancsblog

Nem szakadt le a plafon, de még le sem sült a bőr Hoppál Péter Fidesz-szóvivő képéről, amikor egy hete azt mondta, hogy hatvan százalékkal emelkednek a pedagógusbérek. Miért is szakadt volna le? A sajtótájékoztatón senki nem kérdezett rá, hogy is van ez, s utóbb sem kérdezte meg Hoppált egyetlen pedagógusszervezet sem, senki.

Holnap kezdődik az iskola, nemsokára minden tanár tudni fogja, hogy mennyivel emelkedik a fizetése, meglesz-e a beígért harmincnégy százalék (ezt Balog Zoltán állítja), vagy épp csökken – mert a túlórapénz megvonása miatt ilyen is lesz, nem kevés. Most még senki nem tud semmit, Hoffmann Rózsa roadshow-zik országszerte, és tanéveket nyit meg – Hatvanban kettő is lesz, hétfőn a hivatalos, kedden a hoffmannrózsás –, legutóbb az egri bazilikában.

A Fidesz azonban nem enged a hatvan százalékból. Pénteki közleményükben cseppet sem finomítanak a hoppáli hazugságon, „ma 60%-os béremelési program indult számukra, és állami garancia áll az iskolák fenntartása mögött”, majd később ezt írják: „a mostani 60%-os béremelés helyett ő (ti. a bajnaigyurcsány) elegendőnek tartaná annak a negyedét is”. Az aláírás csak ennyi: „Fidesz Sajtóiroda”

Miközben úgy tűnik, nagyon félhetnek a papagájfiókák, ha ennél többre nem futja Bajnai ellen, lenyűgöző az a magabiztosság, ahogy folyamatosan hazudnak. Erre csak a nagyon buták és az olyanok képesek, akik szerint legfeljebb az úr előtt kell elszámolniuk, ha eljön az ideje.

Még van egy hónapjuk a hazudozásra; a tanárok októberben kapják meg az első „emelt” bérüket, s akkor minden bizonnyal kiborul a bili. És összeken rohadtul mindenkit. Még a gyerekeinket is – s ez az igazi gyalázat.

Neked ajánljuk