Mészáros Lőrinc lapjaiban féktelen migránsozással kíván boldog karácsonyt Orbán Viktor

  • narancs.hu
  • 2017. december 23.

Narancsblog

Szomorú, hogy ennyi telik a miniszterelnöktől, aki megígéri, 2018-ban sem lesz másként.

Szombat reggel majdnem az összes megyei napilap online felületén – legalábbis azokén, amelyek Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartoznak – egyszerre, ugyanazzal a címmel és fotóval jelent meg Orbán Viktor „karácsonyi üzenete”.

Meg kell védeni!

Meg kell védeni!

 

A szintén a Mészároshoz-médiabirodalomhoz tartozó Magyar Idők is közölte a miniszterelnök karácsonyra szánt, cseppet sem meghitt és keresztényi szövegét. A nagyjából 9500 karakteres írás tömény migránsozás az elejétől a végéig, kivéve az utolsó mondatot: „Boldog karácsonyt mindenkinek!”.

Aki szeretne szörnyülködni, ide kattintva elolvashatja a teljes szöveget, mi most csak az utolsó előtti bekezdést emeljük ki:

„A 2018-as évre tekintve annyit mondhatunk, hogy amíg a nemzeti kormány áll az ország élén, addig okosan, szelíden, de megalkuvás nélkül dolgozunk azért, hogy hazánk keresztény kultúrájú és magyar ország maradjon. És mindent megteszünk annak érdekében, hogy Európa is megmaradjon európainak”.

Hogy mennyire "okos" és "szelíd" Orbánék küzdelme a sokszor kreált és láthatatlan ellenségeikkel szemben, azzal hosszasan lehetne vitatkozni, azonban az minimum elgondolkodtató, hogy 2018-ra semmi mást nem tud ígérni Magyarország miniszterelnöke, csak azt, hogy folytatják a féktelen menekültellenességet. A probléma fontos, beszélni kell róla, emberi megoldásokról is érdemes vitázni, de az már régen baj, amikor egy kormány és annak vezetője eljut odáig, hogy meg sem próbál más témákban az állampolgárok számára biztató, legalább általános ígéreteket tenni olyan témákban, amelyekkel tényleg nap mint nap szembesülnek.

Tavaly ilyenkor a megyei lapokban egy karácsonyi interjú jelent meg Orbánnal – ez volt az, amelyet több lapnál meghekkeltek –, abban még beszélt számokról, fejlesztésekről, irányvonalakról. És egy „Boldog karácsonyt mindenkinek!”-üzenet helyett kissé választékosabban közölte a jókívánságait: „Azt kívánom, hogy minél többen találjanak vissza a karácsony eredeti értelméhez, hiszen mégiscsak a Megváltó születését várjuk. A magyar ember számára a karácsony, a szeretet, a család együttléte valahogy összekötődik. Azt kívánom mindenkinek, hogy olyan szeretetteljes körben tölthesse az ünnepet, mint ahogy én teszem azt minden évben a saját családommal”. Idén már ennyire se futotta.

Ez azért karácsonyi ajándéknak durva: csúnya dolgokat adtak Orbán Viktor szájába

A veszett csikasz máris az új gazdi bokája után kap, avagy a hozzáadott érték. Tegnap, a szenteste szent napján azzal volt tele az ilyenkor még működő sajtó, hogy szűkebb pátriájában mennyire elbántak szegény miniszterelnökünkkel. Még kimondani is nehéz: a Fejér Megyei Hírlap ban megjelent Orbán-interjút hekkertámadás érte! Te is, fiam, Brutus?

Neked ajánljuk