Narancsblog

Orbán Viktort egyáltalán nem érdekli, ha oltári nagyot hazudik, a lényeg, hogy kábítsa a népet

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 23., 07:30
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Legalábbis azokat, akik hallgatnak rá.

A miniszterelnök és a fideszes politikusok is rendre bizonyítják, ők és az igazság nem elválaszthatatlan barátok. Megtanulták, hogy az utóbbi években különösebb következmények nélkül tagadhatják le a csillagokat is az égről. Azonban vannak olyan momentumaik, amelyek annyira bicskanyitogatóra sikerülnek, hogy nehéz elmenni mellettük szó nélkül. Ilyen volt Orbán Viktor pénteki produkciója a Kossuth Rádióban, ahol egy vele készült interjúban azt mondta:

„A magyar gazdaságot lehet működtetni uniós források nélkül, a gazdaság motorja nem az uniós pénz, hanem a magyar dolgozó emberek.”

Orbán szerint senki pénzére nem vagyunk rászorulva, az ország a saját lábán áll. A magyar miniszterelnök azt is elmondta, hogy nem lenne itt semmi gond, ha az EU-tól nem érkeznének a pénzek, „akkor is lenne növekedés, akkor is sikeresek lennénk”.

Nem igaz? A lényeg, hogy valaki elhiszi

Nem igaz? A lényeg, hogy valaki elhiszi

Fotó: MTI

Mivel a magyar kormányfő nem egy szenilis öregember, minden bizonnyal ő is tudja, hogy hatalmasat hazudott azért, hogy néhány percre ismét fontosnak érezze magát. És ebben a témában ezt már nem először nyilatkozta, tehát tudatos kommunikációs panelről van szó.

Csak a legfontosabbak azzal kapcsolatban, hogy kiknek a pénzére nem vagyunk rászorulva: 10 milliárd eurót (több mint 3 ezer milliárd forintot) kértünk kölcsön Oroszországtól, vagyis Vlagyimir Putyintól Paks 2 megépítésére. A konstrukció megéri, csak nem nekünk: a pénzt kamatostul vissza kell fizetni, de előtte abból egy csomót már eleve visszaforgatunk az orosz gazdaságba, hiszen nagyrészt az oroszokkal építtetünk. Ugyanezt eljátsszuk a kínaiakkal is, az ő, nagyjából 500 milliárd forint körüli kölcsönükből építünk nekik egy vasútvonalat. Ennyit arról, hogy Orbán szerint nem szorulunk rá más pénzére. És itt vannak az EU-s források, amelyhez annyit mindenképp érdemes hozzáfűzni, hogy csak az előző, 2007 és 2013 közötti uniós költségvetési ciklusban 14 ezer milliárd forintnyi pénz áramlott a magyar gazdaságba Brüsszelből. És még így sem javult érdemben a magyar gazdaság versenyképessége, a munkaerő jelentős része pedig elvándorolt.

Ez jelenti Orbán Viktor szerint azt, hogy nem szorulunk más pénzére.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 23., 07:30
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  Cyrano
  2017. december 25., hétfő 14:55
  Poligráf, ostobaságokat beszél.
  A "vissza is folyt nyugatra" ordas hazugsága abban látszik, hogy nem az Unióba folyt vissza az a pénz, hanem a cégekhez. És azért, mert hiába hozsannáz Orbán, a magyar vállalkozások csak kis hányada teljesít jó, a termékek többségét nyugatról vásároljuk.Elég ha megnézzük a "magyar üzletlánc" minden segítség ellenére is bemutatott mélyrepülését. Mert a zembereket addig érdekli a "magyar" - valójában ott sem az - termék, amíg olcsón kap minőséget.
  Mindezen felül tetemes összegek áramlottak Keletre is - a nép ugyanis kénytelen a "kici ócó kínait" vásárolni, mert nincs pénze jobbra. (Valamint nincs textiliparunk, nem gyártunk sem háztartási, sem egyéb kisgépet, max. nyugati gyártónak. - pl- Electrolux.)
  Az elvándorlás pedig 2011-ben lódult meg igazán, amikor az értelmes, nyelvtudással rendelkező fiatalok belátták, magyar oligarcháktól nemhogy kalács nem lesz az otthonában, de száraz kenyér is ritkásan. (Nézze meg a ksh honlapján - kozmetikázva, de látható.Ugyanitt megnézheti azt is, hogy a magyar "oligarchák" mennyivel fizettek kevesebb munkabért, mint a "mocsokmultik.")
  Az pedig, hogy az elvándorlás nem állt le, sőt fokozatosan nőtt, már az alacsonyabban képzettek is elmennek - az arról szól, hogy az ország nem jól teljesít.:(

  Elegánsan kihagyta az orosz és kínai gigahiteleket, pedig mindkettő arról szól, hogy az ország olyan szinten van eladósítva, hogy azt még a dédunokáink is nyögni fogják.
 2. 10
  Poligráf
  2017. december 25., hétfő 11:55
  Hazugság-igazság! " 2007 és 2013 közötti uniós költségvetési ciklusban 14 ezer milliárd forintnyi pénz áramlott a magyar gazdaságba Brüsszelből. És még így sem javult érdemben a magyar gazdaság versenyképessége, a munkaerő jelentős része pedig elvándorolt."" Két téma. 1 Valóban befolyt 14e milliárd, és vissza is folyt nyugatra minimum 12e milliárd! Kb így kell szemlélődni. Ugye hogy egyből más a leányzó fekvése, főleg ha a magyar önrés úgy 4e milliárdját is a kontextusba helyezük. 2. 2004 ben csatlakoztunk az Eu hoz. A nyugati országok java 10 éve munkavállalói muratóriumot kapott, az az nem mehetett a klet-közép munkavállalója szabadon nyugatra dolgozni. Ez 2014 ben járt le, és ez az oka hogy 2014 után indúlt meg igazán a munkaerő kivándorlása. Ezeket a tényeket pontosan tudja a ballib média is, így azt kell mondanom hogy folyamatosan hazudoznak! No és csak hogy velős legyek! A mai helyzet nem mérvadó. Hiszen mi lesz ha a felsőhatár nélküli bevándorlás, vagy a föderális Eu (ami nem más mint a gyarmati státusz legalizálása) beiktatásra kerül? Teljesen más feltételek leszenk, és nagyon sanszos hogy az Eu tagságunk hatalmas bukó lesz a számunkra. Erre sajnos készülni kell és így szemlélni a dolgokat! https://index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/28/nemetorszag_nagyot_szakit_az_eu-bol/
 3. 9
  rworse
  2017. december 24., 08:46
  A grrreselyű szokásához híven hazudozik. Megint terel, úgy tesz, mintha.
 4. 8
  galambocskám
  2017. december 24., 07:36
  Két út van előttem....melyiken indulljak....hukk...hehe itt van Tusk kolléga....na már...az erőbb még itt volt....ketten is voltak...nahát hogy hullámzik ez az izé....a szőnyeg...nem szép tőle...hopp....no lám csak itt van Tusk....mind a kettő....hehe....na lám csak...hogy imbolyog itt minden....na ki vagyok én....az előbb még tudtam....én vagyok Európa vezetője, még jó hogy eszembe jutott....hukk... jó napom van ma....egy szilárd pontot...ne dülöngéljen itt minden, nem szép az ilyen...hukk!

  Jean Claude-Juncker 5. 7
  szegedi789
  2017. december 23., szombat 18:31
  Azért ne felejtsük el a heti kontextust se ! Korrupciókutatók 2-3000 ezer milliárdos, szép nagy és letaglózó számát. Ti. ennyi volt a korrupciós felár 2009 és 2016 között...

  Sajátlábonállás bonyolult műveletét, sajnos, még nem kezdték el gyakorolni...

  Orbán-klán pedig már korlátok nélkül gólemeskedik...
 6. 6
  galambocskám
  2017. december 23., szombat 12:53
  http://www.portfolio.hu/gazdasag/hitel/bedurrant-a-magyar-gazdasag-adjunk-halat-brusszelnek-es-a-bankoknak.271763.html?utm_source=hirkereso_e

  Ez egy kissé árnyaltabb képet fest a magyar gazdaságról.
 7. 5
  zabrazabra
  2017. december 23., szombat 11:46
  A hatalom a népek manipulálásának művészete. Orbán egy nagy művész. Erkölcsről egy szót se.
 8. 4
  Világos
  2017. december 23., szombat 11:15
  Azért kell neki szépeket mondani mert TV felvétel is készül. Következő feladat
  megvédi a keresztény kulturát. Lőrinc birtokán, Rogán beszolgáltatásaival,
  Lázár adakozásával, Semlyén áhitatos tekintetével.
  Ha mégis hazudik ott van a tobbi házi lelkész amely feloldja büneit.
 9. 3
  tiszapolgári
  2017. december 23., szombat 11:13
  Én úgy értelmeztem Orbán kijelentését, hogy az egy újabb, a méretét tekintve nem nagy, de annál konkrétabb lépés az unióból való kiválás rögös útján.
  Egy hülye közmondás szerint a puding próbája az evés, és tény, hogy csak a kilépés után derülhetne ki, hogy mire menne ez a szerencsétlen, öngyilkosjelölt ország az uniós pénzek nélkül.
  A biztonság kedvéért mindenkinek azt javasolnám, hogy legyenek az Orbánéhoz hasonló bankbetétei, és akkor nem lehet baj.

 10. 2
  rworse
  2017. december 23., szombat 10:26
  A grrreselyű szokásához híven hazudozik. Megint úgy tesz, mintha.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Narancsblog

A magyarnarancs.hu véleményblogja

Narancsblog
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog