Navracsics a földijeinek osztja a pénzt – és még büszke is rá

  • narancsblog
  • 2014. január 6.

Narancsblog

Eddig nem sokat hallhattunk a Veszprém megyei II. osztályban játszó csapatról, a Márkó SE-ről, most azonban felkerült a futballtérképre. Igaz, nem  az eredményei miatt – a hetedik helyen zárta az őszi szezont, legutóbb 5-4-re kikapott az Ősi SE-től –, hanem annak köszönhetően, hogy Navracsics Tibor szponzorálta az utazásaikat az idegenbeli meccsekre, legalábbis a Blikk erről számolt be.

Pontos összeget nem tudni, csupán azt, hogy a támogatás annak a 43 milliónak a része, amit Navracsics az elmúlt tíz hónapban osztogatott saját miniszteri keretéből a talpasainak. A kedvezményezettek között ugyanis szinte kizárólag olyan szervezetek, egyesületek voltak, akik a miniszter választókerületében működnek.

De miért éppen Márkó? Miért nem a bajnokság éllovasa, a Nemesszalók? És miért épp a megye kettő? Miért nem a megye egy? Vagy a három?

Hát, mert nekik volt pofájuk koldulni némi alamizsnáért! „Navracsics Tibor, amennyiben lehetősége van, országosan is több civil szervezetet segít anyagilag, de miután fogadóóráira Veszprémből és környékéről érkeznek támogatási kérések, ezért fordulhat elő, hogy az említett térségből kerül ki a támogatottak többsége” – magyarázta a Blikknek a minisztérium sajtósa, és nem szakadt le a plafon. Navracsics ezzel ugyanis beismerte, hogy a fogadóóráin helyi szintű koldulás zajlik, vagyis a Fidesz Veszprém megyei, 7. számú választókerületi képviselője – miniszterként! – privát nyaloncainak osztogat közpénzt. Ezek szerint tehát mondjuk szerdán, 16–18 óra között a környékbeli alattvalók a nagy hatalmú képviselő úr elé járulhatnak – kell sorszámot kérni? –, az meg eldönti, kinek ad, és kinek nem. És szerinte ez így van rendjén.

Mi lesz itt, ha elkezdődik a kampány? Pénzeső? Navracsics kiáll a pártiroda ablakába, és az összesereglett nép elé szórja a miniszteri keretet 20 forintosokban? Mint régen a nagyurak? Azért emlékeztetnénk rá, hogy ők többnyire a sajátjukból állták a pénzeső költségeit.

Figyelmébe ajánljuk