Narancsblog

Simicska Lajos televíziós adásban ismerte be, hogy nincs semmi a kezében Orbán ellen

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 28., 20:11
kommentek
27
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egy csodavárással kevesebb.

Az Orbán-rendszer első, azóta elcsapott oligarchája az éj leple alatt gecizett megint egyet, aztán meglehetősen megtört hangú telefoninterjút adott az RTL Klub Híradójának, ahol ilyeneket mondott: „Abban, hogy az ország ide jutott, és maffiaállam épült ki, abban nekem volt szerepem, és ebben van felelősségem, és a felelősségem elől nem szaladok el.”

Szép szavak, de vajon ki előtt, mi előtt és legfőként mikor kell vállalnia a felelősséget azért, mert az ország ide jutott?

Aztán leszögezte, ha lennének is terhelő bizonyítékai a „közös időkből” Orbán Viktorra nézve, azok nyilvánosságra hozatala „öngyilkosság” lenne. „Ugye nem gondolja komolyan? Ha a feltételezésből indulok ki, hogy ilyen van, az egy érdekes feltételezés. De egyet mondanék: öngyilkosnak tart engem?” De különben „atombombák nincsenek ebben az országban”.

Hát, mit lehet erre mondani? Leginkább azt, hogy egy illúzióval kevesebb. Abban ugyanis feltétlenül igaza lehet Simicska Lajosnak, hogy aki tőle várta, hogy megszabadítja az országot Orbán Viktor maffiamódszereitől, az nagyon tévedett.

Simicska Lajos persze, ha már így belejött, nyilatkozott egyet az ATV-nek is, nagyjából ugyanezt. „Alapvetően vidám ember vagyok, de így ki tudom adni a frusztrációt”, tudniillik, ha olykor-olykor legecizi a miniszterelnököt, vagy fennköltebben szólván: véleményt nyilvánít. „Azt mondták, ne hagyjam szó nélkül, hát nem hagytam szó nélkül.” Örülünk.

Simicska Lajostól – a Fideszvár egykori eszétől – tehát ma annyi telik, hogy fogja a pemzlit, s kimegy mázolni valami ízetlenséget egy óriásplakátra. Szomorú történet ez, s bizonyosan nem azért szomorú, mert Simicska nem fogja megbuktatni Orbánt, hanem azért, mert ha megbuktatná, ha ő buktatná meg, akkor sem lenne semmivel jobb a világ, így e történet kristálytisztán megmutatja, hova jutott a rendszerváltás oly sokra hivatott nemzedéke, s általuk tényleg ez az ország.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 28., 20:11
kommentek
27
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 27
  húsleves
  2017. november 30., csütörtök 14:22
  „Sem ők, sem szinte senki nem tudja elképzelni, hogy ez az egész „gecizés“ csak színjáték, egy előre átgondolt dramaturgia mentén.”
  *
  Ezért nagy szerencse, hogy itt van minékünk a fortélyos fórumozó, aki átlát a Simicska-szitán, és fölvilágosít szinte mindenkit: Simicska a jó rendőr. Vagy a rossz rendőr. Még nincs eldöntve, hogy melyik, de nyilván ez sem sokáig várat magára.
  Ami már most biztos: a két rendőr (a jó, a rossz és a szilárd) gecizve játsszák a színt.
 2. 26
  IpiApacs
  2017. november 30., csütörtök 13:25
  Hogy miért?
  A Strauß-doktírna miatt, természetesen a magyarországi politikai viszonyokra alkalmazva.
  Mivel folyamatosan nőtt a Fidesz konfliktusainak száma az EU vezetésével ill. a meghatározó nyugat-európai politikusokkal, kormányokkal, egyre kevésbé volt tartható a Jobbikra való hivatkozás, mint a még rosszabb lehetőségre a regnáló kormányhoz képest.
  Ezért találták ki „Habonyék“, hogy a Fidesztől jobbra jelentős politikai erő ne rúghasson labdába.
  Ennek elérésére kettő út vezethetett:
  1. A Fidesz maga tolódik jobbra a Jobbikhoz képest. A „régi” Jobbikról beszélek, természetesen. Ez az út nem volt járható, Orbánék ezt nem tudták volna eladni a nemzetközi politikai porondon.
  2. Magát a Jobbikot kell betolni „a centrum felé”. Erről szól az úgynevezett néppártosodás. Ami igazából a Jobbik hitelességének a kikezdése is a választóik felé.
  Ez a lényeg.
  Simicska Lajos szerepe kevésbé lényeges. Őrá egyszerűen azért volt szükség, hogy a Jobbik vezetőit meggyőzze a váltásról. A választás rá a pénz miatt esett. Az sokakat tud motiválni. És annak a nézeteit, aki adja, meghallgatják. Vájt fülekkel.

  Az, meg hogy Simicska hülyét csinál magából – paradox módon – éppen a hitelességét erősíti a jobbikos vezetők szemében. Sem ők, sem szinte senki nem tudja elképzelni, hogy ez az egész „gecizés“ csak színjáték, egy előre átgondolt dramaturgia mentén.
  Még annyit, hogy természetesen a Simicskához évek alatt befolyt jövedelem nem csak a Lajos pénze. Ez, kérem, nem így működik!
 3. 25
  szegedi789
  2017. november 29., szerda 23:27
  23 javítva: uram bocsáss,
 4. 24
  szegedi789
  2017. november 29., szerda 23:25
  Fenti írás utolsó bekezdése pedig szerintem elég jól összefoglalja a lényeget. Én inkább ennél maradok.
 5. 23
  szegedi789
  2017. november 29., szerda 23:21
  Húsilevi, vágréti papa, elkezdett bábozni a nagy büdös semmivel, pontosabban a partvonal, vagy annak sem a széléről löki a divatos politológusinak álcázott rizsát . . .

  Életszerű, hogy infók, bizonyítékok , uram bocsás tények nélkül, majd szép ügyesen ki tetszik matekozni a képernyő előtt ülve, hogy Simicska mit fog csinálni, mikor azt csinálja, amit akkor csinál, mikor csinál.... Vagy az ellenkezőjét !

  Vágrétikém, maga szipi-szuper elemző. Levegőből kinyerhető korlátozott szavatosságú bölcsességekkel... 6. 22
  húsleves
  2017. november 29., szerda 22:47
  „előadásaiban ott van a racionalitás”
  *
  Mi a „racionalitása” (magyarázata) annak, hogy hülyét csinál magából? Miért teszi? Miért tetetik vele Habonyék, mármint a föltételezés szerint. Mi a hozadéka a „gecizésnek”, miért volna ez jó Orbánnak?
  A nagy leleplező csak ezt nem tudja megmondani. A „jó rendőr, rossz rendőr” hülyeség, semmi köze a jelenséghez.

  Egyébként a cikk főállítása is elhibázott: „egy illúzióval kevesebb”. Teljesen mindegy, hogy Simicska mit nyilatkozik a tévének. Attól még „atombombázhat” jövőre (ha van muníciója), hogy most közli: nem akar „atombombázni”. Sőt. Ha előre bejelenti: borítani fogok, akár föl is készülhetnek rá. Habonyékat persze nem lehet elaltatni, ám Simicska helyében, ha robbantani akarnék, magam is azt mondanám: a faszom se akar robbantani.
  Fölfoghatatlan, miért gondolja a cikkíró, hogy Simicska épp ebben mond igazat, különösen, hogy épp a fenyegetés az, amelyben taktikailag nem volna semmi ráció.
 7. 21
  IpiApacs
  2017. november 29., szerda 21:57
  Van ez a Sophia robot, a Hanson Electronics teremtménye. Már megkapta a szaúd-arábiai állampolgárságot. Most kijelentette, hogy fontos dolognak tartja a családot és szeretne egy gyereket.
  Hülyeség? Nem, tények.

  Simicska Lajos folytatásos előadásaiban ott van a racionalitás. A szerepéhez hozzátartozik, hogy hülyét csinál magából. A cél szentesíti az eszközt. Szóltam.
 8. 20
  rworse
  2017. november 29., szerda 19:59
  Miért pont IpiApacs ne beszéljen hülyeségeket?!
 9. 19
  galambocskám
  2017. november 29., szerda 17:38
  Kedves IpiApacs, ne beszélj hülyeségeket.
 10. 18
  IpiApacs
  2017. november 29., szerda 16:08
  Orbán és Simicska még mindig egy csónakban eveznek. Csak a klasszikus trükköt alkalmazzák: a jó és a rossz zsaru szerepét. Szinte mindenki be is dől neki.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Narancsblog

A magyarnarancs.hu véleményblogja

Narancsblog
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog