Elhunyt Murányi Marcell, a Blikk és a Népszabadság korábbi főszerkesztője

  • narancs.hu
  • 2021. március 14.

Nekrológ

55 éves volt. 

55 éves korában elhunyt Murányi Marcell, a Blikk és a Népszabadság korábbi főszerkesztője, aki egy ideig az MSZP munkáját segítette tanácsadóként, az utóbbi időben pedig a Zuglói Önkormányzat médiacégénél dolgozott – értesült a Telex. A portál azt írja, hogy szombaton esett össze az utcán; megpróbálták újraéleszteni, majd a kórházban is hosszasan küzdöttek az életéért. Vasárnap hunyt el. A Blikk úgy tudja, hogy kerékpározás közben állt le a szíve. Halálhírét a családja is megerősítette az MTI-nek eljuttatot közleményében.

 
Murányi Marcell, a Blikk és a Népszabadság korábbi főszerkesztője
Fotó: Youtube/ATV
 

Murányi Marcell 2001-ben főszerkesztőként indította újra a Mai Napot, 2006-tól nyolc éven át a Blikk főszerkesztője volt, 2014 és 2015 között pedig a Népszabadságot vezette. Erről a posztjáról azután mondott le, hogy autójával elsodort egy biciklist, de ezt nem vette észre, és továbbhajtott – a kerékpáros később meghalt.

2016 decemberében az MSZP kérte fel kommunikációs tanácsadónak, és bár a posztot nem töltötte be, szerződéses tanácsadóként segítette a párt munkáját, ám innen szűk fél év után távozott. Médiakarrierje után kommunikációs tanácsadóként dolgozott, továbbá termékfejlesztéssel és stratégiai tanácsadással is foglalkozott.

Az elmúlt időszakban a Zuglói Információs és Médiacsoport Kft. ügyvezetője, valamint a zuglói polgármester főtanácsadója volt. Murányi Marcellnek több könyve is megjelent, legutóbb a Szex, celebek, politikusok – 3000 őrült nap a Blikk élén, illetve az Apám, ez itt Horthy!

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?