Elhunyt Rónaszéki András, az erőemelő szövetség elnöke

  • narancs.hu
  • 2021.01.04 19:20

Nekrológ

Rövid, súlyos betegség után életének 71. évében elhunyt Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

Rónaszéki András 1950-ben született. 1968 óta foglalkozott erőemeléssel, 1969-ben volt az első versenye, majd 1978-ban versenyzett utoljára – írta a hunpower.hu. Első nemzetközi bíráskodására 1993-ban Pozsonyban került sor. Nemzetközi első osztályú bíróként hatalmas elismertséget szerzett. 1990-1996 között a Magyar Testépítő és Erőemelő Szövetség országos elnökségi tagja, szövetségi kapitánya, illetve elnökhelyettese volt. Irányítása alatt 129 világ- és Európa-bajnoki címet nyertek a magyar sportolók.

Halála pótolhatatlan veszteséget jelent a teljes erőemelő közösség számára – olvasható a szövetség megemlékezésében.

(Címlapképünkön: Rónaszéki András (középen) magyar sportolókkal a kaunasi Ifjúsági Erőemelő Európa-bajnokságon. Forrás: Magyar Erőemelő Szövetség Facebook)

Neked ajánljuk

Öt és feles  

  • Sajó László

Ameddig lehetett (amikor már nem lehetett volna, akkor is), mehettek szurkolók a meccsekre, Magyarországon, hol is másutt.

Az otthonosság érzése

  • Bojtár B. Endre
A következőkben érdekes kordokumentumot teszünk közzé, mely a baráti Lengyelország politikai mindennapjainak színes, fordulatos világába enged betekintést.

„Nincs menekülési útvonal”

  • Sirbik Attila

Az absztrakt festészet kereteit folyamatosan új anyagok, technikák és formák alkalmazásával igyekszik tágítani. A legújabb kiállításán két sorozatát mutatja be, amelyek bár két külön világot jelenítenek meg, a forrásuk mégis közös.

V. Sziszifusz

Ha éppen nem a Bánk bánról vagy a Borisz Godunovról van szó, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az operák már rég készen vannak, s hogy ilyesformán egy adott mű színre állításakor már csupán a hogyan lehet a kérdés, és nem a mit.

Három piros ajtó

  • Sándor Panka

A Brenner József néven született Csáth Géza rendkívül szerteágazó tehetsége már egészen fiatal korában megmutatkozott, az írás mellett festett, hegedült és zenét is szerzett.