Petíció

Belügyminiszter Úr!

  • Méltóságot Mindenkinek
  • 2012. augusztus 13.

Olvasói levelek

A commmunity.eu petíciót intéz a belügyminiszterhez: …Tiltakozom az ellen, hogy a kollektív bűnösség elvére hivatkozva a cigány emberek által lakott területeket, utcákat a szélsőjobb háborús övezetekké változtassa!…

A commmunity.eu petíciója. Aláírni itt lehet.

Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr részére
ugyfelszolgalat [at] bm [dot] gov [dot] hu

Belügyminiszter Úr!

A leghatározottabb tiltakozásomnak adok hangot amiatt, hogy a Jobbik és segédcsapatai, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, a Gárda, a törvényen kívüliségét és tagjai büntetett előéletét hirdető Betyársereg újra megszállta a magyarországi települések utcáit. Újra célba vette a cigány embereket és közösségeket.

Tiltakozom az ellen, hogy bárki a rendőrség feladatait elbitorolja és a magyar jogszabályokat semmisnek tekintse, mivel a rendfenntartás a rendőrség kizárólagos joga és kötelessége. Tiltakozom az ellen, hogy a kollektív bűnösség elvére hivatkozva a cigány emberek által lakott területeket, utcákat a szélsőjobb háborús övezetekké változtassa! Tiltakozom az ellen, hogy bárki – de jelen esetben a Jobbik – bármely magyar honfitársunk családját, lakhelyét ostrom alá vegye, hogy politikai céljai érdekében a magyar településeken felborítsa a helyi köznyugalmat, és elvesse a szembenállás, torzsalkodás és a faji elnyomás magvait. Tiltakozom az ellen, hogy a szélsőjobb a magyar jog felett állónak tekinti önmagát, és miközben közbiztonságért és rendért kiált, maga tapossa sárba a magyar jogszabályokat! Devecserben 1000 fős szélsőjobbos horda támadta meg az ott élő cigány embereket, egyikük otthonát kőzáporral ostromolva – mindeközben a rendőrség tétlenül és megszeppenve álldogált! Ezt követően a napokban újabb és újabb településeken – Szombathely, Tiszaroff – jelennek meg, hasonló hadműveleti területekké téve azokat.

Belügyminiszter Úr!

A szólásszabadság nem egyenlő mások pocskondiázásával, rasszista és fenyegető rigmusok skandálásával, lelki terrorizálásával! A tüntetéshez való jog nem egyenlő mások otthonának megostromlásával, a fenyegető, garázda magatartással! A gyülekezési jog nem vezethet nyilvánvaló uszításhoz, etnikai alapú gyűlölet-bűncselekményekhez! A köz- és jogbiztonság pedig nem kevesek kiváltsága kell hogy legyen! Márpedig sem a devecseri, sem a korábbi helyszíneken történtek kapcsán nem indult egyetlen eljárás sem a szélsőségesek ellen, s ezt ők joggal érezhetik bátorításként, legalábbis megtűrésükként. Leszögezhetjük, hogy a hazai szélsőségesek semmilyen más nemzetiség és társadalmi csoport esetében nem mernek hasonló eszközöket és módszereket használni.

Úgy értékelem, a Jobbik megkezdte 2014. évi választási kampányát, amelynek fő vezérfonala továbbra is az uszítás, a gyűlöletkeltés, a jogállam kereteinek szétfeszítése. Meggyőződésem, hogy a kormány és az Ön felelőssége is, hogy e fenti jogsértő, kampánycélú cselekményeket a magyar állam jogintézményei és rendőrsége továbbra is eltűrik-e, tétlenségükkel támogatják-e.

Meggyőződésem, hogy ezt semmilyen más nemzetiség, semmilyen más társadalmi csoport esetében Önök nem néznék tétlenül. Elképzelhetetlennek tartom, hogy ugyanilyen semmittevés övezné, ha a szélsőségesek az Ön vagy más politikusok otthonait vennék blokád és ostrom alá, bármilyen ürüggyel!

A szélsőjobb számos képviselőjének, szimpatizánsának céljai között szerepel egy etnikai vagy polgárháború kirobbantása, amint az tavasszal nyilvánosságra is került. Hogy sikerül-e nekik, az a kormány és az Ön felelőssége is, ezért javaslom, és mint állampolgár követelem, hogy haladéktalanul intézkedjen hasonló cselekmények, a szélsőjobb folyamatos jogsértéseinek megfékezése érdekében.

A petíciót aláírni itt lehet.

Figyelmébe ajánljuk