Ha egy üzlet beindul. Az LMP is reagált tegnapi cikkünkre

  • 2014. október 28.

Olvasói levelek

„A NAV elnökének ügyében megjelent cikkükkel kapcsolatban tájékoztatjuk szerkesztőségüket és olvasóikat, hogy Szél Bernadett írásbeli kérdéssel fordul a nemzetgazdasági miniszterhez.”

Tisztelt Szerkesztőség!

A NAV elnökének ügyében megjelent cikkükkel (Visszajön-e? – Egyáltalán, ki engedte szabadságra Vida Ildikó NAV-elnököt?) kapcsolatban tájékoztatjuk szerkesztőségüket és olvasóikat, hogy Szél Bernadett írásbeli kérdéssel fordul a nemzetgazdasági miniszterhez azt tudakolva: ki és milyen okból engedte szabadságra Vida Ildikót, a NAV elnökét a korrupciós-kitiltási botrány közepén. 

Üdvözlettel:

az LMP sajtóosztálya

2014. október 28., kedd 11:13

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
Budapest, 2014. október 28., kedd (OS) – Ki engedte szabadságra a NAV elnökét? –

Szél Bernadett írásbeli kérdéssel fordul a nemzetgazdasági miniszterhez azt tudakolva, hogy ki és milyen okból engedte szabadságra Vida Ildikót, a NAV elnökét a korrupciós-kitiltási botrány közepén.

Az LMP társelnöke azért fordult írásbeli kérdéssel Varga Mihályhoz, mivel a NAV-ról szóló törvény szerint az adóhatóság elnöke felett miniszterként ő gyakorolja a munkáltatói jogokat. A nemzetgazdasági miniszternek tehát választ kell tudni adnia arra a kérdésre, hogy Vida Ildikó mikor jelezte szabadsági szándékát, és mikor érkezik vissza.

Miközben az egész ország arra vár, hogy az adóhatóság vezetője tisztázza helyzetét a kitiltási-korrupciós üggyel kapcsolatban, az LMP szerint nem megengedhető, hogy a kormány érdemi válaszok helyett tovább falazzon Vida Ildikónak. Mivel közhatalmat gyakorló személyről van szó, ezek a kérdések közérdekűnek minősülnek, ahogy közérdekű az is, hogy mi igaz a kormányzathoz tartozó személyekkel kapcsolatban felmerült korrupciós vádakból.

Szél Bernadett,
az LMP társelnöke

Kiadó: LMP parlamenti frakciója

Neked ajánljuk

Nosztalgia nélkül

A kiállítás központi témája a vidéki Magyarország ikonikus épülete, a sátortetős és négyzetes alaprajzú, elsősorban a tömeges lakásigény kielégítésére szolgáló háztípus.

Bocs, idézet

Hogy előbb-utóbb filmen is megörökítik az alkalmazottaival, színésznőivel évtizedeken át következmények nélkül erőszakoskodó Harvey Weinstein bukását, az kezdettől nyilvánvaló volt.

Túlélték magukat

Kemény feladat egy még mindig népszerű, sikeres zenekar történetének négy évtizedéről írni, mert szinte lehetetlen elkerülni a sztori sztereotip állomásait: hogyan jutnak el a füstös pinceklubokból a teli arénákba a rock and roll életforma szokásos buktatóin keresztül, a fehér porból rakott dombokat megmászva.

Trójai ló a szív

A népszerű, már-már kultikus, felnőtteknek szóló rajzfilmsorozat, a BoJack Horseman alkotójának első novelláskötete egy tipo­grá­fiailag is kitűnő humoreszkkel kezdődik.

Mindenkibe szerelmes

Dave Grohl, a Foo Fighters hiperaktív frontembere a pandémia elején bepánikolt, hogy mit kezdjen a lekötetlen energiáival, és úgy határozott, könyvet ír az életéről. Története kétségkívül izgalmas: még tinédzserként lett a Scream nevű hardcore-punk zenekar tagja, majd belépett a Nirvanába.

Fiatalon Európában, öregen Afrikában

Jézus lekászálódik a feszületről, leül a kanapéra, szemben Diégane-nal. Ő egy szerer animista, aki hisz a jelenésekben, így nem ijedt, csak meglepett. Az Embernek Fia leveszi a szemére csúszott véres töviskoronát, és a szív szavával beszélve csillapítja a szenegáli srác gyilkos indulatait.

A fekete hús történetei

Havasréti József új regényéről a kiadója valamiért eltitkolta, hogy az egy trilógia záró része. (A két előzmény, a 2014-ben kiadott Űrérzékeny lelkek, és annak folytatása, a 2017-es Nem csak egy kaland.) Furcsa, Havasréti ugyanis folyton az előző könyvek szerep­lői­ről, az azokban leírt történésekről beszél; a főhőse, Rendes, rendre ilyesmin elmélkedik (régmúlt a mostban, most a régmúltban).

Hálásan köszöni

A szerző hatvanadik születésnapjára, a legutóbbi novellagyűjteménye után hét évvel megjelent kötet címe csalóka: nem a könyv hangulatára, csupán a többszörös kicsinyítő tükörként is felfogható negyedik novella (Peruvian Airlines) egyik mellékszereplőjére utal.

A lágerek szabadsága

Ez a könyv alighanem az idei év legnagyobb irodalmi meglepetése és szenzációja. A Kitelepítés Visky András első regénye, de több alkalommal is azt nyilatkozta a számos verseskötetet és drámát jegyző szerző, hogy minden eddigi munkája idevezetett.

Rosszkor, rossz helyen

Nem mondhatjuk, hogy szegényes vagy hiányos lenne a Tabán történetét feldolgozó irodalom, mégis van valami zavarba ejtő, amikor szóba kerül az egykori budai városrész. Főként Krúdy Gyula hangulatos leírásai adnak kapaszkodót, valamint a leginkább képregényeiről ismert Zórád Ernő festményei, amelyek (az alkotói szándék ellenére is) egy romantikus rezervátumot tárnak elénk. Olyan helyet, ahol a jó fröccs és a harmonikaszó legyőzi az egzisztenciális, a higiénés, és az egyéb, életminőséget jelentősen befolyásoló problémákat.