Alapít, mint vöcsök a fűben

  • 2001. szeptember 20.

Publicisztika

Tegnapi hír: Lányi Zsolt kisgazdapártot alapított. Még mindig jobb, mintha operaírással próbálkozott volna. Neve is van: Magyar Kisgazda és Polgári Párt. Lám, az élet él, és élni akar; fölkel a nap, csörget a villamos, az emberek indulnak pártot alapítani. De ma már ma van, elmúlt dél, és még senki sem alapított kisgazdapártot, sejtek szerveződéséről is csak elvétve, alig félóránként érkeznek hírek.

n Tegnapi hír: Lányi Zsolt kisgazdapártot alapított. Még mindig jobb, mintha operaírással próbálkozott volna. Neve is van: Magyar Kisgazda és Polgári Párt. Lám, az élet él, és élni akar; fölkel a nap, csörget a villamos, az emberek indulnak pártot alapítani. De ma már ma van, elmúlt dél, és még senki sem alapított kisgazdapártot, sejtek szerveződéséről is csak elvétve, alig félóránként érkeznek hírek.

Ez így tovább nem mehet, több komolyságot, emberek! Tessék kisgazdapártot alapítani, ha a világ és a vidék helyzete úgy kívánja meg, akár óránként is! Számoljunk. Hány kisgazdapárt lehet ma bejegyezve Magyarországon? Ezer? Na jó, legyen kétezer. Nem szégyelljük magunkat? Hol lennénk ezzel egy munkaversenyben? A fasorban, ami persze kisgazdapárt alapítására felette alkalmas hely.

Követeljük, hogy a kormány nevezzen ki egy normást, aki rajtaütésszerűen ellenőrizné a lakásokat, hogy éppen alapítanak-e ott kisgazdapártot, vagy sunyiban céklát savanyítanak, esetleg tévét néznek, hovatovább a kettőt egyszerre. Követeljük, hogy a közszolgálati televízió számoljon be helyszíni közvetítésben a jelentősebb kisgazdapárt-alapításokról, az éjfél után rendezettekről pedig másnap, felvételről. Kétezer kisgazdapárt, mi az? Magyarországon tíz ember alapíthat egy pártot: 998 ezer kisgazdapárt még hiányzik, mi lesz már?

És hol van az előírva, hogy egy ember csak egy kisgazdapártnak lehet a tagja? A kormány kérje fel Rubik Ernőt, hogy számolja ki, hány kisgazdapártot alapíthat tízmillió magyar tíz nap alatt. Ha ezzel megvan, rögtön alapítson kisgazdapártot! Követeljük, hogy országúti ellenőrzések alkalmával a független magyar polgári (és kisg.) rendőrség a kötelező biztosítás és a zöldkárya mellett ellenőrizze a kisgazdapárti tagkönyvek meglétét is. Öt alatt adjanak büntetőpontot.

Persze belátjuk, kisgazdapártot alapítani nem könnyű dolog, fél órába is beletelik. Ezért néhány alapszabálybeli megkötést mint felhasználható panelt közre is adunk.

Egy. Kisgazdapártnak csak az lehet tagja, aki soha nem volt MSZMP-tag, de legalább egyszer sikkasztott életében.

Kettő. Aki kétszer vagy annál többször sikkasztott, mentesül az MSZMP-tagságra vonatkozó kötelem alól.

Három. A kisgazdapárt-alapítókra nem vonatkozik a betöltött 18 év, csak a letöltött 18 hónap.

És így tovább. Fűződjön Magyarország nevéhez a XXI. század első kisgazdasági csodája!

Figyelmébe ajánljuk