Európa önjelölt megváltójából a kisebbségbe szorított soviniszta szélsőjobbos békebontók szájhőse

szerző
Haskó László
publikálva
2018. szept. 16., 11:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Elkezdődött a végső visszaszámolás.

Elkezdődött a végső visszaszámolás. Innen még az olyan kaméleonoknak, mint Orbán Viktor sincs visszaút. Orbán Viktor nem tudja elviselni és elismerni a legkisebb kudarcot sem. Elveinek, gyakorlatának és személyének ilyen mértékű elutasítását valószínűleg már fölfogni sem képes. Európa önjelölt megváltójából a kisebbségbe szorított soviniszta szélsőjobbos békebontók szájhőseként kellene azonosítania magát. Tiszta aggyal ez elviselhetetlen volna. Ám ő nem inog meg. Nem inoghat meg. Túl sokat veszíthet. Köztörvényes csontvázak százával dőlhetnek ki a szekrényéből, ha kiveszik a kezéből a kulcsot.

A Sargentini-jelentés elfogadása merőben új belpolitikai helyzetet is teremtett.

Senki sem tarthatja továbbra is legitimnek a magyar kormányt, bármekkora többséget bitorolnak és bármilyen útszéli hangon fenyegetőznek és szitkozódnak.

Szánalomra sem méltó, magukat ellenzékinek hazudó pártjaink (LMP és Jobbik) letették a garast az önmaga védelmében az EU szétrombolásán erőlködő és az európai nemzeteket előbb-utóbb konfliktusba sodró Orbán mellett. Aligha leptek meg bárkit.

Szánalomra méltó parlamenti ellenzéki pártjainknak pedig (MSZP, illetve DK) el kellene végre dönteni, hogy a kormány ellenzékeként a Parlamentben kívánják folytatni, vagy a rendszer ellenzékeként az utcán. A kettő egyszerre nem megy. A Sargentini-jelentés kétharmados elfogadása után ismét alkalmat kaptak, hogy felmondják az együttműködés minden formáját (beleértve az országgyűlésit) azzal a magyar kormánnyal, amelyik elveszítette minden tisztességes európai politikai formáció támogatását, és amelynek útja egyenesen a politikai és a büntetőjogi süllyesztő felé visz. Ha a Parlamentben maradnak, sokat segítenek Orbánnak abban, hogy magával rántsa az országot is a szakadékba. Hosszú és fájdalmas agóniát segítenének, amelynek tömjénfüstje nagy valószínűséggel őket is megfojtaná.

És hol van az istenadta nép? Hol vannak az üldözött civilek?

Hol vannak a jó Gulyások, Balázs és Márton? Szomorú, hogy a céltalan nagy pesti tüntetés óta nem hallani róluk. Nekik kellett volna elkezdeni a szervezkedést, már szerdán délben. Ez az ő terepük, nem a képviselő-választás.

Az is érdekes lesz, vajon a CÖF és más kormánybérencek felélesztik-e 2006 őszének bűzös szellemét? Tudjuk persze, hogy helyettük is Orbán gondolkodik.

Itt megállok. Dalí híres képe jut eszembe. Melyik? Melyik?

false

A szerző sebész.

szerző
Haskó László
publikálva
2018. szept. 16., 11:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  csulla
  2018. szeptember 30., 08:13
  A zseni megtesz olyan dolgokat is,ami nem tisztességes!Az utca embere pedig netán szükségből vagy irigységből!Nem akarok senkit elitélni,de ez a mai rendszart köszönhetjük az ezeréves magyar nihilnek!Soha nem volt egységes nemzetünk és hál .sten nem is lesz!Akkor nem Magyar lenne a nevünk,a sok féle ide jött "migráns" miatt!Ahogy a magyar is migránsként települt ide!
 2. 5
  2018. szeptember 26., szerda 07:46
  Borzalmas hülyeség. Polgárháborút vizonálni meg egyenesen felelőtlen marhaság. Remélhetőleg a szerző a szakmáját nagyobb felelőséggel űzi.
 3. 4
  2018. szeptember 26., szerda 07:44
  .
 4. 3
  naki
  2018. szeptember 16., 18:58
  "Senki sem tarthatja továbbra is legitimnek a magyar kormányt, bármekkora többséget bitorolnak és bármilyen útszéli hangon fenyegetőznek és szitkozódnak." A köztörvényes bűnöző, Orbánc Nemzetiszotyialista tolvajkúrmánya természetesen nem "magyar kormány", sosem volt és nem is lehet az. Ez egy bűnszövetkezet. Ez a bűnszövetkezet semekkora többséggel sem bír. Tíz emberből körülbelül kettő és fél szavazott az Orbánc-bűnszövetkezetre, hét és fél pedig direkt ellene, vagy egyáltalán nem nyilvánított véleményt. Igen, útszéli hangon fog fenyegetőzni és szitkozódni az egész nem körözött banda.Nem adhatnak ők mást, csak mi lényegük:l opni, csalni, hazudni. Nemzetiszotyialista szutyok Európa közepén.
 5. 2
  rworse
  2018. szeptember 16., 18:02
  Az Orbán-média a szavazás óta tele van a pszeudo- és gyakorló náci pártok vezetői és képviselői Orbán-bérenc nyilatkozataival. Orbán 22-re lapot kér.

  Ma megkezdődik az utca igénybevétele a diktatúra ellen, remélem nem hol hamvába.
 6. 1
  Kovacs
  2018. szeptember 16., 12:04
  Melyik? Melyik? A szürrealizmus zsenije vagy a A Franco-rezsim kollaborateure!
  Remek választás! Na pont ez és így hiányzik jelenleg. De tényleg.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-magyarország

még több Kis-Magyarország...

Politika

még több Politika...

Narancs

Blog

még több cikk