Ács Eszter & Lázár Domokos szerzői estje

  • 2015. június 10.

Snoblesse

Az A38-on zenél a szerelmespár.
false

Az Esti Kornél-gitáros Lázár Domokos és barátnője, Ács Eszter három éve kezdtek közösen dalokat írni: az azóta sikeres zenekarrá nőtt Pegazusok Nem Léteznek immár rendszeresen koncertező formáció.

Ezen az estén visszatérve a kezdetekhez ismét csak ketten vannak. Marton László Távolodó rákérdezett a lényegre (a teljes interjú itt):

Magyar Narancs: Abból, hogy ti egy szerelmespár vagytok, hogyan született meg az első Pegazus-szám?

Lázár Domokos: Az a Kiadó volt. Együtt laktunk a Jászain, és amikor Eszter hazajött, mutattam neki, hogy mit írtam. Lenyomtam egy szál gitárral. Ő pedig énekelni kezdte. Ez így tök jó - mondtam -, játsszuk még el párszor! Így született meg. Nyilvánosan az Esti Kornél énekesének a koncertjén játszottuk először, akkor még csak ez az egy dalunk volt. Azt sem tudtuk, hogy zenekart alakítunk, hiszen még a közös zenélés szándéka sem volt meg. Aztán belesodródtunk. Eszter írt egy szöveget Naiva címmel, és miután megzenésítettük, már két számunk lett. Aztán három, és így tovább...

MN: Eszter, korábban nem merült fel benned, hogy énekelj?

Ács Eszter: Egyáltalán nem. Sőt, még most is félek, ha nem a zenekarban énekelek. Ahogy a színházban kell, az egészen más, és abban nem érzem eléggé képzettnek magam. Szóval soha nem gondoltam erre. És a mai napig minden koncert után végigkérdezem az ismerőseimet, hogy nem volt-e nagyon...

LD: Inkább ki szoktad jelenteni: "Ez szar volt."

ÁE: Igen, mert nem szeretek olyan zenét hallgatni, amiben valaki rosszul énekel, és én úgy érzem, hogy nem énekelek elég jól. De szerencsére így is tetszik az embereknek. Ugyan még soha nem ajánlottak énekes szerepet... Nyilván megvan az oka.

LD: Mindennap meg kell győznünk Esztert, hogy jól énekel. De ez rám is igaz, bennem is van egy ilyen énekpara.

MN: Na jó, de lehet úgy alkotni, hogy közben ne rettegjen az ember, hogy szart csinál?

LD: Nekem még nem sikerült.

ÁE: Ez igaz, csak én szörnyen nehezen élem meg a folyamatos kétkedést. Nagyon kritikus vagyok magammal szemben, és időnként teljesen elbizonytalanodom. Olykor még fizikai fájdalmat is okoz. Nem tudok aludni, és a többi. Időnként úgy szeretnék könnyebb lenni!

Figyelmébe ajánljuk