No Wave Feszt

  • 2015. június 10.

Snoblesse

Aki bírja a „bejósolhatatlanság kreatívan izgalmas kockázatát”.

Hogy micsodát? Igen, jól hallották: a „bejósolhatatlanság kreatívan izgalmas kockázatát”. A No Wave Fesztivál szervezői szerint a zörejzene és improvizatív zene jár ilyen kockázatokkal, és hát a fesztiváljuk zörejekben gazdag fesztivál: egy olyan háromnapos Ideiglenes Autonóm Terület, ahol az akusztikus, elektroakusztikus, absztrakt, valamint a bejósolhatatlanság kreatívan izgalmas kockázatával élő zörej- és improvizatív zenéé a főszerep.

false

Ezt írják magukról afféle mission statementként:

„Pszichikus nomádokként fesztiválunkat a valós időben, a hangökonómia jegyében (amelyben legalább annyira fontos és elsődleges a hallás, mint a játék), az interakciók és a hangok transzcendenciája révén születő zeneművek permanens ünneplésének ajánljuk.”

De ez még nem minden, van tovább is:

„A No Wave Fesztivál olyan Immediatista Kaláka, amelyben az improvizatív és experimentális zene szeretetének, a hangművészet szabad terjesztésének és állandó változásban való működésének lehetséges és autonóm-érvényes platformjaként határozzuk meg magunkat. Ideiglenes Autonóm Területünkön a résztvevők folyamatos (földrajzi) vándorlásuk, (szellemi) utazásuk, sokrétű zenei és hangművészeti felfedezőútjaik során három napra egymásra találnak, a közönség pedig – az Auróra intim és inspiratív környezetében – közvetlen módon lehet részese a hangművészeti nomadizmus különleges, szabad, utópikus pillanatainak.”

false

Hát, jó, akkor most ezt fordítsuk le konkrét fellépőkre:

Hétfő
20.00 Jean-Luc Guionnet & Seijiro Murayama Duo (F-J) 21.00 Sőrés Zsolt (Ahad) (H) 22.00 én & R.R. Habarc Duo (H)

Kedd
20.00 Varga Zsolt & Oliver Mayne Duo (H-GB) 21.00 Tijana Stanković & Réka Réhaug Themsen aka Rosi Rehformen Duo (SRB-A) 22.00 Kováts Gergő & Bolcsó Bálint Duo (H)

Szerda
20.00 Bertrand Gauguet (F) 21.00 Bertrand Gauguet & Sőrés Zsolt (Ahad) Duo (F-H) 22.00 Varga Zsolt & Kovács Gergely Duo (H)

Figyelmébe ajánljuk