Éljen a Kiskakas! Éljen Japán!

  • 2015. április 22.

Snoblesse

Az animációs fesztivál díszvendége Japán.

Nemrég alkalmunk volt interjút készíteni Japán legmenőbb animációs stúdiójának egyik főemberével, Geoffrey Wexlerrel, akivel nem csak a japán Ghibli és az amerikai Pixar viszonyát beszéltük át, de a a Studio Ghibliben uralkodó étkezéskultúrát is: „Egy csendes lakóövezetben vagyunk, kívül Tokió központján. A dolgozók többsége otthonról hozza az ebédet. Olykor főzünk is egymásnak. A banánfagylaltom kiugró siker volt.”

false

Azt sajnos nem tudjuk, milyen ebédet kapnak a Kiskakas Animációs Fesztivál Japánból érkező előadói (reméljük, nem túl zsírosat!), de azt tudjuk, hogy a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fesztiválján részt vesz a Tokyo University of Arts animációs tanszékének két oktatója is: a tanszékvezető Ito Yuichi és Ilan Nguyen. Természetesen nemcsak ők szerepelnek a programban, hanem egy csomó kortárs japán animációs rövidfilm is. A Tokyo University of the Arts animáció tanszékének legjobb hallgatói munkái mellett a MOME Anim legfrissebb munkái is bemutatkoznak, míg a tanszék nemzetközi partnerintézményeinek legizgalmasabb hallgatói munkáiból az Animation Sans Frontières vetítési blokkja szemezget.

(Ez mind nagyon szép és nagyon jó, de vajon mi lehet Mr. Wexler ghiblis banánfagylaltjának a receptje? Várjuk a témában születendő diplomamunkákat!)

Neked ajánljuk