Faith No More a VOLT-on

  • 2012. június 19.

Snoblesse

Mike Patton and Co. eljövetele.


Amikor legutóbb Magyarországon (a Szigeten) láthattuk őket, Billy Gould joviális budapesti taxisofőrre, Jon Hudson és Roddy Bottum pedig gimnáziumi matek–fizika szakos tanárra emlékeztette a koncerttel egyébként maradéktalanul elégedett kritikusunkat (a teljes taxisofőrözés itt olvasható). Mike Patton személyleírásához viszont egyetlen tisztességes polgári szakma sem illett – ő maradt, aki volt, egy minden őrületre (például cipőfűzőevésre) bármikor kapható, hiperaktív rocksztár, akinek a The Rock and Roll Hall of Fame-ben éppúgy helye lenne, mint a Hülye Hangok Minisztériumában. Az újabb magyar fellépés alighanem újabb hízelgő hasonlatokra sarkallja a kritikusokat.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.